HNK Zadar lagano do četvrtfinala Kupa Zadarske županije, pala Zlatna luka

Zadar se prema očekivanjima plasirao u četvrtfinale županijskog kupa uvjerljivom 5:0 pobjedom protiv Zlatne Luke na Stanovima. Domaća momčad se od početka raširila po bokovima i krilima, ali nije poletjela sve do 21. minute kada je Goran Zakarić zabio za 1:0. Utakmica je potom praktički riješena u dvije minute: Ivan Bubalo iskoristio je nepažnju sukošanske obrane, prevario gostujuću jedinicu i povisio na 2:0 u 38. minuti, a već u sljedećoj nadskočio je Jakoba Ugarkovića i glavom zakucao za 3:0. Sjajno je ubacio Matteo Pranić, a ponovno je nemoćan bio vratar Marko Dominović.

– Gosti su sigurno imali motiv, ali mi smo u utakmicu ušli ozbiljno i dali 100 posto. Mislim kako smo na travnjaku pokazali da smo rang više u odnosu na Zlatnu luku, kazao je Pranić koji je igru napustio u drugom dijelu.

Do kraja utakmice još su zabili kapetan Igor Banović nakon sjajne solo akcije za 4:0 te Josip Anić prekrasnim lobom, nakon što je borbeni Ive Ćelić gostima oduzeo loptu i poslužio je zadarskoj četrnaestici. U utakmici bez tenzija i rezultatske neizvjesnosti sudac Matej Čulina isključio je Ivana Čurjurića izravnim crvenim kartonom, dok je Ugarković iz Zlatne luke napustio igru zbog dva žuta. Žute kartone još su dobili Pranić, Petar Vuko i Ćelić iz domaće momčadi.

– Bili smo borbeni te u žaru igre dobili neke kartone. Na to se ne može utjecati, zaključio je Pranić priču iz osmine finala županijskog kupa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...