Hrvatska vojska testirala dronove kamikaze, Banožić: “Opremamo vojsku najmodernijim tehnologijama”

Na vojnom poligonu u Slunju u utorak je testirano nekoliko tipova besposadnih zrakoplovnih sustava koje je moguće koristiti u različitim vojnim zadaćama, a ministar obrane Mario Banožić poručio je kako se Hrvatsku vojsku nastavlja opremati najmodernijim tehnologijama.

Na poligonu “Eugen Kvaternik” testiran je besposadni zrakoplovni sustav hrvatskog proizvođača, odnosno nekoliko tipova modernih dronova kamikaza, pojašnjava u priopćenju Ministarstvo obrane.

– Dronovi kamikaze moderno su oružje i kod brojnih vojski pokazuju izvanredne rezultate u stjecanju prednosti na bojišnici. Hrvatsku vojsku nastavljamo opremati najmodernijim tehnologijama i razvijati njezine sposobnosti, poručio je ministar obrane Mario Banožić.

Uz resornog ministra testiranju je nazočio i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sa suradnicima.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...