Ide li Let 3 u finale Eurosonga? Šest zemalja već je osiguralo završnicu

Počelo je klađenje na pjesme koje prolaze u finale ovogodišnjeg Eurosonga.

Kao i svake godine do sada, pet zemalja Big 5 već je osiguralo završnicu Eurosonga. Ako ste primijetili da su Španjolska, Francuska, Velika Britanija, Njemačka i Italija uvijek u finalu – to nije zbog publike ili kvalitete pjesme, nego zbog pravila natjecanja, donosi Index.

Španjolska, Francuska, Velika Britanija, Njemačka i Italija nazivaju se zemlje Big Five i po pravilima su uvijek izravno u finalu. Do 2000. godine u ovoj skupini su bile četiri zemlje, a nakon što se Italija vratila na Eurosong nakon 14-godišnje pauze nazivaju se Big Five i one su najveći financijski suradnici EBU-a, Europske radiodifuzijske unije, koji organizira natjecanje.

U finalu je svake godine i pobjednik od prethodne godine, a to je ove godine Ukrajina koja ipak nije domaćin.

Ide li Let 3 u finale?
Hrvatska pjesma Mama ŠČ! je po pobjedi na Dori oduševila Europu, ali čini se da je oduševljenje splasnulo. Hrvatska je trenutno 16. na kladionicama za pobjedu na Eurosongu, a deseta na kladionicama za prolazak u finale.

Let 3 nastupa prve polufinalne večeri te prema trenutnoj situaciji na kladionicama prolazi u finale kao deseta. Dakle, tijesno.

Prema trenutnom stanju na kladionicama, iz prve polufinalne večeri u finale prolaze Finska, i to s vjerojatnošću od 94%, a slijedi je Švedska s istom vjerojatnošću te Norveška s vjerojatnošću od 93%.

Prema kladionicama, u finale iz prve polufinalne večeri idu i Izrael, Češka, Srbija, Moldavija, Švicarska, Nizozemska i Hrvatska.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...