Istraživanje: Stopa smrtnosti među milenijalcima porasla 40 posto

Onima rođenima između 1981. i 1996. sudbina je zapečaćena: prema istraživanju koju je provela udruga Blue Cross Blue Shields, imali bi nimalo ružičastu budućnost.

Takozvani milenijalci, unatoč tome što su proživjeli razdoblje ekonomskog, kulturnog, zdravstvenog i tehnološkog procvata, bili bi predodređeni da više obolijevaju i, posljedično, umiru ranije od generacije X koja im je prethodila, ali i sadašnje generacije Z.

Prema istraživanjima, milenijalcima sve brže propada zdravlje kako stare.

To se odnosi i na fizička zdravstvena stanja, poput visokog krvnog tlaka i visokog kolesterola, i na poremećaje ponašanja, poput depresije i hiperaktivnosti.

Istraživači su identificirali stope smrtnosti koje rastu za više od 40%. Također, zdravstveni problemi će rezultirati većom potražnjom za skrbi i većim troškovima zdravstvene skrbi. U najgorem mogućem scenariju, predviđa se da će troškovi liječenja za milenijalce biti 33% veći od onih za generaciju X, prenosi N1.

Podatak je stoga prilično zabrinjavajući, jer po svemu sudeći, milenijalci neće dobro živjeti te će imati sve češće probleme kako fizički tako i psihički.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...