Jedanaest prvonagrađenih učenika Glazbene škole Blagoja Berse odlazi na državno natjecanje

Nakon 61. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa ( međužupanijska razina) koje se od 1.-5. ožujka 2023. g. održalo u Kaštel Kambelovcu ( gitara), Makarskoj ( glasovir) učenici Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar ostvarili su sljedeće rezultate.

Kao solisti na gitari nastupili su Borna Štulić i Lucija Iglić koji su osvojili prvu nagradu u svojim kategorijama, kao i Roko Žmikić na orguljama.

Od sedam učenika glasovira čak četvero je osvojilo prve nagrade. To su : Karla Ivanković, Ena Tokić, Valerija Šarić i Noa Lenkić.

Marjeta Petani i Veronika Višnjić osvojile su drugu nagradu, a  Laura Tošić – treću. Mentori koji su vrijedno radili sa svojim učenicima su: Josip Marcelić, Hrvoje Šteko, Martina Lazar, Ivana Skroče, Blanka Aždajić, Đurđica Vincetić i Elizabet Novak.

Na natjecanju suvremenog plesa koje se održalo u nedjelju, 5. ožujka 2023.g.  u Velikoj Gorici nastupilo je 16 učenica škole

koje su za natjecanje pripremale nastavnice Bernarda Klarin, Jasna Frankić Brkljačić, Lucija Mikas i Patricia Gospić.

Cvita Kresoja, Noemi Mazić, Ella Bratuševac i Zara Kadija osvojile su prvu nagradu.

Drugu nagradu osvojile su: Leni Rančić, Manuela Blagdan, Mila Dragović, Mia Nina Valković i Nina Pavić, dok su

Ana Nekić, Lucija Ristić, Mia Šare, Nika Grancarić, Mirna Pavić, Gabrijela Vrdoljak i Greta Popović osvojile treću nagradu.

Jedanaestero prvonagrađenih učenika kvalificiralo se za nastup na državnom natjecanju koje će se održati od 1.-5. travnja u Zagrebu. Svi učenici i njihovi mentori zaslužuju čestitke na odličnom uspjehu koji  potvrđuje kvalitetu obrazovanja i rada nastavnika Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...