Korejski veleposlanik Sung-Wook Hong u Zadarskoj županiji, želi intenzivirati suradnju

Župan Božidar Longin sa suradnicima primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike Koreje Nj. E. Sung-Wooka Honga u čijem su izaslanstvu, uz prvu tajnicu Veleposlanstva Minu Yoo, bili i predsjednik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba Zoran Horvat te direktor Korejskog poslovnog centra u Zagrebu (KOTRA) Heekwang Chae.

Župan je goste upoznao s osnovnim podacima o Zadarskoj županiji te razvojnim potencijalima s naglaskom na gospodarske projekte, osobito one iz područja prometa, ribarstva, marikulture te turizma. Poseban  naglasak stavio je na daljnji razvoj prometne infrastrukture, od dovršetka teretnog dijela luke Gaženica i projekta modernizacije željeznice do planova Zračne luke Zadar o produljenju uzletno-sletne staze te izgradnje novog putničkog terminala i stajanke.

Gosti su iskazali zanimanje za produbljivanje gospodarskih veza, istaknuvši kako u Zadarskoj županiji vide značajni potencijal za suradnju, posebice u prometno-logističkom sektoru, jer njezin geografski položaj otvara velike mogućnosti za osiguravanje bržeg prijevoza korejske robe u Europu.

Hrvatsko-korejeska suradnja intenzivirala se posebice nakon nedavnog posjeta Hrvatskoj gospodarskog izaslanstva Republike Koreje na čelu s ministrom trgovine Ahn Deokgeunom.  Tijekom posjeta u veljači ove godine, korejski dužnosnici su s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem i ministrima razgovarali o mogućnostima suradnje s Hrvatskom u automobilskom i energetskom sektoru, prometno-logističkoj industriji te su najavili kandidaturu korejskog Busana za domaćina World Expo 2030.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...