Loreen će predstavljati Švedsku na Eurosongu, hrvatski žiri jedini joj nije dao 12 bodova

Nakon šest tjedana natjecanja konačno se zna pobjednik Melodifestivalena. Loreen će ponovno predstavljati Švedsku na Eurosongu.

Pobijedila je s pjesmom Tattoo i pokušat će drugi put pobijediti na Eurosongu. Od početka natjecanja pretpostavljalo se da će Loreen pobijediti, a Švedska je od saznanja da se ona natječe na Melodifestivalenu uvjerljivo vodeća na eurovizijskim kladionicama.

Fanovi Eurosonga, malo je reći, poludjeli su zbog Loreen. Njezina pjesma već je neko vrijeme na top ljestvicama u Velikoj Britaniji i Irskoj, a Twitter je već tjednima prepun objava o njoj.

Loreen je široj javnosti poznata zbog pjesme Euphoria kojom je pobijedila na Eurosongu 2012. u Bakuu. Osim Euphorije, Loreen ima brojne druge hitove kao što su Walk with Me, Neon lights, Sober, In My Head i I’m in It with You.

Hrvatska je bila jedna od osam zemalja čiji su žiriji glasali na švedskom izboru za predstavnika na Eurosongu (Melodifestivalen). Od tih osam zemalja Hrvatska je bila jedina zemlja čiji žiri pobjednici Loreen nije dao 12 bodova.

Hrvatski žiri Loreen je dao 8 bodova, dok su 12 bodova dali 17-godišnjem Theozu, koji je izveo pjesmu Mer av dig. Članovi HRT-ova žirija bili su radijske glazbene urednice Đurđica Ivanković i Ema Gross, urednik Željko Mesar, voditelj i glazbeni urednik Dinko Komadina te urednik projekta Dora 2023. i voditelj HRT-ove delegacije Eurosong 2023. Tomislav Štengl. U eter švedskog izbora javljala se voditeljica i novinarka Zlata Mück Sušec, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...