Meštrović o novoj rundi razgovora oko proračuna: “Nakon svih vrijeđanja sad smo mili i dragi, dragi ljudi”

Danas je održan još jedan krug pregovora gradonačelnika i klubova gradskih vijećnika na temu proračuna.

Ministarstvo uprave dalo je naputak da gradonačelnik Branko Dukić može predložiti, a Gradsko vijeće Zadra usvojiti novi proračun i tako prekinuti krizu koja je nastala blokadom.

Enio Meštrović nosi pozitivne dojmove s najnovije runde sastanka na kojoj su sudjelovali Nezavisni.

Ovo je drugi sastanak. Mi nismo odustali ni od jednog amandmana. Za sada za sve ima dobre volje, tražimo rješenja na koji način će se izvršiti, mislim da ide u dobrom pravcu, kaže Meštrović i daje naslutiti da je splasnuo antagonizam.

Na to je možebitno utjecala riječ Ministarstva financija koje je ocijenilo da su čak tri sporna amandmana zakonita, dok su preostalima nezakoniti izvori financiranja.

Meštrovića pitamo jesu li predstavnici izvršne vlasti malo popustili?

Jesu, jesu. Sada su oni svi mili i dragi ljudi. Nakon svih optužbi i vrijeđanja sad smo dragi, dragi, u svom će stilu Enio.

No, račune bi sada mogli pomrsiti vijećnici Akcije mladih. Objavili su kako prekidaju pregovore oko proračuna zbog imenovanja Željka Žilavca za ravnatelja Javne ustanove Zadarski sport.

Pred nama je još jedan sastanak za definiranje svega ovoga, cilja nam je da dovedemo naše amandmane da budu pravovaljani, da imaju čiste izvore. Što će se u međuvremenu događati, ne znam. Ja bih iskreno volio da Akcija mladih svoje amandmane iskristalizira do kraja. Puno ljudi čeka pomoć, ima puno socijalnih stvari koje trebaju biti izglasane… Ne znam u kojem pravcu će sve to otići, ali za sada mi smo isključivo fokusirani da očistimo svoje amandmane, zaključuje Meštović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...