Ministar Beroš poručio liječnicima: “Prosvjedi nisu najbolji put rješavanja prijepora”

Danas je održan sastanak Udruge poslodavaca u zdravstvu i ministra Vilija Beroša na kojem se raspravljalo o aktualnoj situaciji u zdravstvenom sustavu. Iz Udruge tvrde kako se razgovaralo o robovlasničkim ugovorima za specijalizacije, radnopravnom statusu liječnika, ali i provedbi reforme, prenosi Index.

– Sagledavajući kontinuitet i potrebu kontinuiteta zdravstvene zaštite i planiranje aktivnosti, dakle na bilo kojoj razini zdravstvene zaštite, apsolutno je potrebno da ugovorne strane se dogovore. Dakle ne robovlasnički ugovori, ali pravični ugovori koji će jednostavno osigurati da imamo kontinuitet potrebnih specijalističkih mjesta, poručio je Goran Roić, predsjednik Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske.

Roić smatra kako bi potpuna liberalizacija dovela do nesigurnosti zdravstvenog sustava i potpune nemogućnosti planiranja razvoja i održavanja kontinuiteta zdravstvene zaštite. Istaknuo je kako se ne zalažu za odštete i za enormne cifre, ali da je potreban kompromis obje strane. Rekao je kako se problemi trebaju rješavati dijalogom, a ne prosvjedima i sličnim akcijama, s čime se složio i Beroš.

– Mislim da smo se svi složili da prosvjedi, iako legitimni, nisu najbolji put rješavanja prijepora. Isto tako, zaključili smo zajedno da svaka komora ili udruga ima neki svoj interes jer predstavlja dio nekog strukovnog udruženja i ne predstavlja cjelinu zdravstvenog sustava. Upravo je zadatak zdravstvene administracije sve te partikularne interese objediniti svojim promišljanjem i naći najbolja rješenja, kazao je Beroš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...