Ministarstvo dalo gotovo dva milijuna eura za luke i kupališta u Senju, Novalji i Karlobagu

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture za uređenje luka i kupališta dodijelilo je nepovratno gotovo dva milijuna eura Senju, Novalji i Karlobagu te lučkim upravama u Senju i Novalji, priopćila je danas Ličko-senjska županija.

Novac se gradovima i općinama dodijelio za sufinanciranje projekata radi utvrđivanja granica pomorskog dobra i za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi. Grad Senj će s 300.000 eura urediti kupalište Banju u Jablancu i sa 100.000 eura plažu u Cesarici u blizini Karlobaga.

Lučkim se upravama novac odobrio za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju objekata podgradnje u lukama otvorenima za javni promet od županijskog i lokalnog značaja, ali i za modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture.

Tako se Lučkoj upravi Novalji osiguralo 112.500 eura za izvođenje radova na elektroinstalacijskoj mreži i vodovodnoj mreži u luci Tovarnele, a Lučkoj upravi Senju 1,3 milijuna eura za radove u lukama Senju, Barić Dragi i Karlobagu.

U ime Ličko-senjske županije, koja je osnivač lučkih uprava Senja i Novalje, župan Ernest Petry izrazio je zadovoljstvo što je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture prepoznalo nužnost ulaganja u luke u Senju, Karlobagu, Novalji i Barić Dragi te za poboljšanje uvjeta na kupalištima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...