Mislite da znate sve o pranju traperica? Moguće je da radite ove pogreške…

Čini se kao da nam svaki dan govore da činimo veliki propust kada je u pitanju čišćenje uobičajenih predmeta – od naših kuća do naše odjeće.

A sada se čini da postoji još jedna velika pogreška u čišćenju koju svi radimo kada je riječ o našim trapericama, barem tako tvrdi stručnjakinja za odjeću.

Monique Leeuwenburgh, direktorica proizvodne tehnologije u Marks & Spenceru, rekla nam je da bismo svi trebali prati naše traperice što je manje moguće, prenosi Večernji list.

– Što manje perete svoje traperice, to one bolje zadržavaju svoj izgled, posebno tamno plave traperice. Najbolje je da traperice ne sušite u sušilici, nego da ih sušite na štriku što je više moguće. To ne samo da je bolje za vaše traperice, već i troši manje energije – rekla je.

Ovaj savjet podržavaju i stručnjaci iz Levi Straussa, koji tvrde da traperice trebate prati samo jednom u 10 nošenja, a ako uočite mrlju između njih, jednostavno je uklonite vlažnom krpom, starom četkice za zube i blagim sapunom. Dakle, što trebate učiniti kada konačno dođe vrijeme za pranje traperica?

– Trebali biste prati svoje traperice naopako sa zakopčanim patentnim zatvaračem i gumbom na struku, a preporučujemo pranje traperica na 30 stupnjeva i korištenje deterdženta za njegu boje, naravno, svaki je par drugačiji, stoga pogledajte upute za pranje na etiketi svojih traperica. Nastojte ne ostavljati traperice mokre u perilici predugo nakon pranja. Bolje ih je odmah izvaditi i otresti prije nego što ih stavite na štrik – dodala je Monique.

Nedavno je na internetu bio popularan trik koji je savjetovao ljudima da stave traperice u zamrzivač između pranja da im produže život bez pranja, te je obećavao da će to ubiti sve bakterije koje bi mogle biti na njima, ali to stručnakinja kaže da to ne funkcionira tako. Monique objašnjava da je to jedan od najvećih ‘mitova’ kada je u pitanju njega traperica i da zapravo neće pomoći.

– Zamrzavanje traperica je mit i ne ubija bakterije, to ne pomaže ništa i nije alternativa njihovom pranju – zaključila je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...