Muškarac pokušao prokrijumčariti 30 turskih državljana u Hrvatsku, priveden je

Policijski carinski službenici su sinoć tijekom kontrole teretnog automobila s priključnim vozilom na graničnom prijelazu Stara Gradiška u tovarnom prostoru priključnog vozila između paleta s robom pronašli 30 osoba. Teretnim automobilom je upravljao 28-godišnji muškarac, državljanin Republike Hrvatske.

28-godišnjak je sinoć oko 22:15 došao na granični prijelaz, pri čemu su službenici posumnjali kako se u priključnom vozilu nalaze skrivene osobe, pa je zbog toga obavljena detaljna kontrola. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 28-godišnjak iz koristoljublja omogućio stranim državljanima nedozvoljen ulazak u Republiku Hrvatsku.

Vozač je prevozio 30 turskih državljana, kojima je sukladno odredbama Zakona o strancima odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku te su vraćeni u Bosnu i Hercegovinu.

Policijski službenici su 28-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...