Nabavio mu lažne dokumente pa od njega izvukao više od 60 tisuća eura

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 39 godina kojeg se sumnjiči za krivotvorenje isprave i iznudu.

– Sumnjiči ga se da je tijekom 2021. godine u Zadru za novčani iznos oko 6 tisuća eura, stranom državljaninu u dobi od 63 godine pribavio izrađene krivotvorene osobne dokumente, osobnu iskaznicu, putovnicu i vozačku dozvolu koje je 63-godišnjak koristio kao prave, nakon čega s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, osumnjičeni u 2021. i 2022. godini u više navrata uputio ozbiljne prijetnje oštećenom zbog novčanog duga zbog pribavljenih dokumenata, a koji mu oštećeni u stvarnosti ne duguje. Na taj  način 39-godišnjak ga je prisilio da mu preda ukupni novčani iznos veći od 60 tisuća eura, priopćili su iz zadarske policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprave i kazneno djelo Iznuda, protiv 39-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava redovnim putem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...