Nadzorni odbor Ine ponovno imenovao članove Uprave

Nadzorni odbor (NO) Ine u četvrtak je na prijedlog Vlade RH ponovno imenovao Miroslava Skalickog, Hrvoja Šimovića i Marina Zovka za članove Uprave te kompanije, priopćeno je iz Ine.

Novi mandat stupa im na snagu 29. ožujka 2023. i traje najdulje šest mjeseci, do imenovanja članova Uprave putem javnog natječaja, navodi se u objavi.

Podsjetimo, Skalicki, Šimović i Zovko imenovani su članovima Uprave Ine krajem rujna 2022. godine na prijedlog hrvatske Vlade.

Naime, NO Ine krajem rujna primio je na znanje ostavke MOL-ovih prijašnjih članova Uprave Ine te je na prijedlog Vlade opozvao preostale članove Uprave, zbog afere Škugor.

Potom je na prijedlog MOL-a imenovao za predsjednika Uprave Pétera Rataticsa, a za članove uprave Berislava Gašu i Krisztiána Pulaya s mandatom do 30. lipnja 2023. godine, a hrvatske članove Uprave na najdulje šest mjeseci, do imenovanja članova Uprave putem javnog natječaja.

Miroslav Skalicki iskusan je menadžer i poduzetnik s 35 godina radnog iskustva u raznim tvrtkama iz energetskog sektora.

Hrvoje Šimović došao je u Upravu Ine s pozicije redovitog profesora na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a uz akademsku karijeru posjeduje bogato iskustvo u raznim konzultantskim ulogama u području fiskalne održivosti javnog sektora.

Marin Zovko došao je u Upravu Ine s mjesta člana Uprave Plinacra. Magistrirao je poslovno upravljanje (MBA) na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...