Nakon dramatičnog apela, Zadarski azil zahvalio građanima na pomoći: “Ne dopustimo da se priča ugasi”

Zadarski azil jučer je, kako smo pisali, na svom  Facebooku zatražio pomoć od Zadrana i svih drugih građana dobre volje. Naime, iako postoje već dvadeset godina, Zadarski azil nije se uspio legalizirati  te im sada prijeti oduzimanje pasa. Kako navode, zbog prijava veterinarskoj inspekciji, dan im je rok od 90 dana ili im prijeti oduzimanje pasa i kazna od 3981,68 eura.

Danas su na svom Facebook profilu zahvalili svima na pomoći te zamolili građane da ne uplaćuju donacije za plaćanje kazne jer se nadaju da do toga neće doći. Umjesto toga mole građane da dijele njihovu priču i javljaju se nadležnima kako bi se problem legalizacije riješio u zadanom roku. Također izvijestili su da iščekuju izlazak veterinarske inspekcije na teren s obzirom na to da su aplicirali za registraciju skloništa. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje na iskazanoj podršci i upitima kako pomoći. Od medija koji izvještavaju, pravnika koji su nam ponudili pro bono usluge, građana koji pišu nadležnim institucijama te naravno svima vama koji ste s nama “online” i bodrite nas.

Donacije za podmirenje potencijalne kazne propisane u rješenju NE skupljamo te vas molim da ne uplaćujete u tu svrhu. Do naplate dolazi ukoliko se ne ispoštuje propisano (izmještaj stotinjak pasa putem legalnih skloništa) u propisanom roku od 90 dana.Možda smo optimisti no ostavimo to kao zadnju i krajnju (nama nezamislivu) opciju.

U iščekivanju smo izlaska veterinarske inspekcije na teren shodno našoj aplikaciji za registraciju skloništa nakon čijeg uviđaja ćemo baratati sa konkretnijim informacijama o budućnosti azila.
A kada će to biti? Nažalost morat ćemo skupa živjeti u neznanju obzirom da smo prijavu poslali još prije par mjeseci. Obzirom da je cijela priča izašla javno možemo se samo nadati da smo “zapeli za oko” te da smo u skorije vrijeme na popisu

Pravovremeno ćemo vas izvještavati kako i sami budemo saznavali a do tada, mobitele u ruke i tipkajte nadležnima, dijelite objave, budite njihov glas; ne dopustimo da se priča ugasi iako je takoreći počela.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...