Nakon Enija i Akcija mladih pozvana na sastanak: “Samo ako će biti otvoren za javnost i ako Žilavca razrješe dužnosti”

Nakon danas održanog sastanka izvršne vlasti s Eniom Meštrovićem, Akcija mladih je ta koja bi trebala sjesti s Brankom Dukićem i njegovim ljudima u pokušaju pronalaženja zajedničkog jezika oko proračuna i deblokade Grada.

No, dva su uvjeta da se to i ostvari. Prvi je prisustvo predstavnika medija, a potom razrješenje Željka Žilavca ravnateljem Zadarskog sporta, o čemu se Akcija izjasnila i putem priopćenja za javnost.

Mi smo primili nekakve kontakte iz Ureda gradonačelnika. No, izjasnili smo se, kao i prije, da svi njihovi konkretni prijedlozi o tome kako realizirati naše amandmane moraju biti iskomunicirani javno. To bi bio nekakav sastanak na kojem bi bili i mediji. Međutim, kada je postalo jasno da je Željko Žilavec imenovan ravnateljem Zadarskog sporta, mi smo odlučili da ćemo zaustaviti bilo kakve pregovore dok se taj problem ne riješi. Ne možemo vjerovati u neku iskrenu namjeru pregovarača kada se na ovakav način kadrovira pred našim zdravim, kaže nam vijećnik Roko Tadin.

Znači li to da će biti uništen duh optimizma koji se, doduše sramežljivo, ušuljao u zadarsku vijećnicu nakon sastanka s Eniom, u prijevodu hoće li Akcija mladih bojkotirati datu mogućnost da se formira novi proračun u zadanom roku?

Ukoliko gradonačelnik ne pristane na naš apel, mi ćemo sudjelovati u kreaciji proračuna na samoj sjednici. Nakon odluke Ministarstva uprave upoznati smo s tim koja sredstva možemo koristiti. Nastavit ćemo kao i do sada, putem konkretnih prijedloga u obliku amandmana, ukoliko se ne želi riješiti problem s Žilavcem. Ukoliko se riješi, onda smo voljni dalje raspravljati na sastancima, van same sjednice, zaključuje Tadin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...