Nakon jučerašnje utakmice u Splitu privedeno 40 navijača

Splitska policija je prije, za vrijeme i nakon subotnje nogometne utakmice između Walesa i Hrvatske na Poljudu privela 40 osoba, doznaje se u policiji. Osobe su privedene zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i ostalih zakona.

Policija je rekla kako je na stadionu bilo 32 tisuće posjetitelja od čega 1900 gostujućih navijača. Drugi izgredi nisu zabilježeni.

Napominjemo kako je jedan dio gostujućih navijača boravio u Splitu od četvrtka navečer, te od tada, do ovog trenutka nismo evidentirali bilo kakve značajnije negativne događaje vezano uz njihov boravak.

Provedba mjera osiguranja započela je već tijekom četvrtka pojačanom nazočnošću policije u centru grada, opservirali smo najuže središte i bili usmjereni posebno na mjesta gdje se okupljao veći broj navijača, te smo vodili računa da svojom nazočnošću djelujemo preventivno.

Uz provođenje mjera i radnji usko vezanih uz mjesto održavanja okupljanja, danas tijekom čitavog dana bili smo intenzivno nazočni u gradu, na svim mjestima gdje su se okupljali navijači i pratili situaciju na terenu, obavljali smo organizirane pratnje momčadi i navijačkih skupina, te nadzor prometa u gradu, objavila je policija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...