Novi HRT-ov kviz Superpotjera najgledanija nedjeljna emisija

Novi HRT-ov kviz Superpotjera već je osvojio gledatelje. Prva epizoda, koja je emitirana jučer navečer, prema agenciji AdScanner bila je najgledanija nedjeljna emisija.

U ovom novom formatu natjecatelji igraju protiv petero “lovaca” – Morane Zibar, Krešimira Sučevića Međerala, Mladena Vukorepe, Deana Kotige i Svena Marcelića – gledateljima već dobro poznatih iz popularnog kviza Potjera.

Urednik programskog odjela Zabava HTV Mario Sedmak ne krije zadovoljstvo, kako kaže, izvanrednom gledanošću.

– Prezadovoljan sam prvom epizodom Superpotjere. To je zapravo trebao biti pilot, ali je ispao dobro i išao je kao prva emisija. Posebno me raduje što smo u nedjelju bili najgledanija emisija na svim nacionalnim televizijama u RH, kaže Sedmak.

Kao poseban uspjeh ističe relativno kratko vrijeme u kojem je Superpotjera proizvedena.

– Prosječno za jednu novu kviz emisiju treba do šest mjeseci. Mi smo je podigli za praktički tri mjeseca, ako ne i manje, iako je činjenica da je to spin-off Potjere. Čestitke cijeloj programskoj, produkcijskoj i tehničkoj ekipi koja je uložila svoj maksimum – na kraju se vide plodovi njihovog rada, koji su gledatelji HRT-a nagradili svojom gledanošću, zaključuje Sedmak.

Zadovoljan je i urednik i voditelj projekta Igor Grković.

– Prije svega, naglasio bih da naši gledatelji u programu HTV-a imaju mogućnost uživati u sva tri najprestižnija svjetska kviza. Izvrsna gledanost prve emisije Superpotjere potvrdila je našu pretpostavku da će se nastupi lovaca i natjecatelja gledati na rubu sjedala. Već na snimanju imali smo osjećaj da stvaramo nešto drukčije, brže i izazovnije, nešto što gledatelji dosad nisu imali prilike vidjeti. Prva je emisija samo uvod u ono što slijedi: u nevjerojatne nastupe s najnevjerojatnijim ishodima, što dokazuje da je Superpotjera kviz s punim potencijalom prime-time showa.
Superpotjera (u izvorniku: Beat the Chasers) licencni je natjecateljski televizijski format kviza znanja u kojem natjecatelj najprije osigurava potencijalni novčani iznos u samostalnoj igri odgovaranja na pitanja s višestrukim izborom. Pod uvjetom da tijekom spomenute samostalne igre uspije osigurati određeni novčani iznos, nastavlja s natjecanjem u kojem ima priliku osvojiti novčanu nagradu igrajući protiv dva, tri, četiri ili svih pet lovaca.

U jučerašnjoj premijeri Superpotjere nastupilo je četvero natjecatelja – Ozren Šiftar iz Zagreba osvojio je 9000 eura, njegova sugrađanka Nevena Era grada 4000 eura, a Zadranin Mislav Maldini i Zagrepčanin Robert Međurečan nisu uspjeli osvojiti novac.

Drugo izdanje novog kviza emitirat će se u nedjelju, 2. travnja, na Prvom programu u 20.15.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...