Oborio Guinnessov rekord: Ovo je najpopularniji glazbenik na svijetu

THE Weeknd je oborio Guinnessov rekord i postao najpopularniji glazbenik na svijetu.

Nedavno je postao prvi izvođač koji je dosegnuo 100 milijuna slušanja mjesečno na Spotifyu. Navode kako “nitko drugi nije ni blizu pjevačevog uspjeha u streamingu”. Naime, 33-godišnji glazbenik postavio je dva svjetska rekorda – pjevač je koji mjesečno ima najviše slušatelja na Spotifyu i prvi umjetnik ikad koji je došao do 100 milijuna slušatelja mjesečno na Spotifyu.

Inače, Weekndova pjesma iz 2020. Blinding Lights je najslušanija pjesma na Spotifyu svih vremena, s više od 3.47 milijardi slušanja, prenosi CBS News. Glazbenik je početkom 2020. godine objavio spot za ovu pjesmu, a do sada je na YouTubeu pregledan više od 691 milijuna puta. Samo dva mjeseca nakon što je pjesma izašla bila je u top 100 pjesama Billboardove ljestvice. Njegova pjesma Starboy također je jedna od najslušanijih pjesama svih vremena na Spotifyu, prenosi Index.

Tko je The Weeknd?

The Weeknd, pravog imena Abel Makkonen Tesfaye, kanadski je pjevač, tekstopisac i producent. Svoju karijeru započeo je 2008. godine.

Godine 2013. objavio je svoj prvi studijski album Kiss Land. Njegov drugi album, Beauty Behind the Madness, postao je njegov prvi broj jedan album na Billboard 200 ljestvici.

U rujnu 2016. izdao je treći album Starboy, koji je objavio istovremeno s izdavanjem singla Starboy, koji je također dostigao broj jedan na Billboard Hot 100. U ožujku 2020. objavio je četvrti studijski album After Hours.

Inače, The Weeknd je početkom 2021. godine nastupio na Super Bowlu. Uz pratnju plesača izveo je niz svojih uspješnica, među kojima je bila i pjesma Blinding Lights. Ovaj pjevač nije želio da mu organizatori Super Bowla plate za njegov nastup te je sam uložio nevjerojatnih sedam milijuna američkih dolara (oko 44 milijuna kuna) u 13 minuta svog performansa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...