Održan EnoGastro VIP Event u Punta Skali, organizator Dantes Begić: “Cilj je educirati ugostitelje i poboljšati ponudu”

Jučer je u Falkenstainer Resortu Punta Skala održan EnoGastro VIP Event koji je okupio čak 48 izlagača iz Zadarske županije, ali i cijele Hrvatske. Okupili su se brojni ugostitelji, hotelijeri i turistički djelatnici, a sve s ciljem edukacije i priprema za nadolazeću turističku sezonu. Uz brojne korisne stvari koje su posjetitelji mogli naučiti, na eventu se našao i bogat izbor hrane i pića.

Naša je ekipa također bila tamo, a razgovarali smo s organizatorom eventa Dantesom Begićem koji je, priznaje, oduševljen odazivom izlagača, ali i gostiju. Begić je naglasio da je event sveobuhvatan te da okuplja vinare, proizvođače destilata, proizvođače mesa i ribe.

– Uspjeli smo okupiti kvalitetne proizvođače, a osim njih okupili smo i velik broj ugostitelja, hotelijera, što nam je i bio glavni cilj. Ustanovili smo da naši hotelijeri i ugostitelji imaju problema s kvalitetom ponude i usluge pa smo ih htjeli okupiti na jednom mjestu, kako bi im pomogli. Nudimo brojne edukacije o vinima, pjenušcima, maslinovom ulju i brojne druge jer želimo edukacijama pomoći našem turizmu i ugostiteljstvu.Prošle godine event je okupio 35 izlagača, dok je ove godine broj porastao na 48. Begić ističe kako taj broj neće prelaziti u budućnosti jer im je cilj ostati event i okupljati birano društvo. Iako je naglasak bio na lokalnim proizvođačima, predstavili su se i proizvođači izvan Zadarske županije, ali i Hrvatske pa su gostovali i proizvođači iz Slovenije i BiH. Begić ističe kako su se ove godine potrudili napraviti iznimno bogat program.

– Imali smo devet radionica, jednu veliku u trajanju od skoro dva sata. Za neke radionice su gosti rekli da bi ih možda trebalo naplaćivati jer su bile jako kvalitetne, ali nama to nije cilj. Sve je besplatno jer nam je cilj okupiti što veći broj ugostitelja, kako bi oni počeli raditi na sebi, da svi skupa budemo kvalitetniji i bolji, ističe.

Ovaj event nije rezerviran samo za Zadar, do sada se održao u Rijeci, Novigradu i Splitu, a nakon Zadra dolazi Zagreb. Begić tvrdi da će to biti sve od takvih evenata za ovu godinu jer žele zadržati kvalitetu. Ističe da su se ove godine u Zadru okupili ugostitelji iz cijele zadarske regije, više od 500 ljudi, što je, kako kaže, veliki skok u odnosu na prošlu godinu.  Tvrdi da je event smišljen da bi ugostitelji upoznali jedni druge, podijelili ideje te unaprijedili svoje ponude, a isto tako mogu probati puno toga.– Ljudi su ovdje došli da stvarno uživaju, da se educiraju, da se povežu. Ono što moram istaknuti da nikada nikakav problem nije bio, a svi malo i popijemo, ali to govori da su sve ovo stvarno pozitivni ljudi, istaknuo je na kraju Begić.

Vjerujemo da su posjetitelji uživali u druženju i bogatoj ponudi hrane i pića, a kako se provela naša ekipa, možete vidjeti na našem Facebook profilu ili ovdje u GALERIJI.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...