Otvorene prijave za 3. plivački maraton Galešnjak-Pašman

Turistička zajednica Općine Pašman u suradnji s Klubom daljinskog plivanja Donat iz Zadra ove godine organizira treći po redu plivački maraton Galešnjak – Pašman. Maraton u dužini od 3.000 m će se održati 24. lipnja.

Na plivačkom maratonu mogu sudjelovati članovi plivačkih klubova i rekreativci iz Hrvatske i iz inozemstva do popune limita broja sudionika, koji je 100 natjecatelja. Kotizacija za natjecanje za sve koji se prijave do 13. lipnja je 15 eura dok za sudionike koje se će se registrirati u razdoblju od 14. do 23. lipnja, znači neposredno prije utrke, iznos je 20 eura, javlja Otok Pašman.

Svi zainteresirani se mogu već sada registrirati na sljedećoj poveznici.

Utrka kreće s otoka Galešnjaka (start iz vode – zamišljena linija), a pliva se u ukupnoj dužini od 3 000 m. Prvi dio staze u dužini 1 kilometar je preplivavanje kanala, zatim se pliva uz obalu (5 bova- svakih 500 metara) lijevim ramenom oko bova, a cilj je u mjestu Pašman. Žene i muškarci nastupaju istovremeno dok se rezultati ocijenjuju odvojeno, a svi su natjecatelji obavezni plivati sa sigurosnom bovom.

Natjecanje započinje okupljanjem i prijavom natjecatelja u Turnju u 07:30 dok natjecatelji koji kreću s otoka Pašmana imaju osiguran prijevoz do Turnja brodom Kanela s polaskom iz Pašmana u 7:30. U 08:30 svi natjecatelji se brodom prevoze na otok Galešnjak gdje je planiran start maratona u 9:00. Kako je vremensko ograničenje maratona 2 sata, u 11 sati je na rasporedu ručak za natjecatelje, zatim u 12 sati proglašenje pobjednika, a u 13 sati se sudionici brodom vraćaju u Turanj.

Pobjednike očekuju pehari, a najstariji i najmlađi natjecatelj će dobiti nagradu od domaćina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...