Ovaj SUV nosi titulu “Auto godine 2022.”, a pripada potvrđeno najpouzdanijoj marki automobila

Bez obzira što je izveden u proporcijama koje su itekako prepoznatljive, novim redizajnom S-Cross je postao još konkurentniji i moderniji automobil, zbog čega mnogi kad ga vide na cesti, na prvu pomisle da se radi o puno skupljem automobilu u klasi gradskih crossovera ili SUV vozila.

Impozantna prednja maska koja podsjeća na većeg Suzuki Acrossa, savršeno se stapa s elegantnim LED svjetlima i brojnim srebrnim detaljima, kako bi se stvorio upečatljiv izgled SUV-a. S boka gledano, četvrtasti prednji i stražnji obrubi kotača, zajedno s brojnim detaljima, jasno pokazuju što ovaj auto sve može.

Od učinkovite izvedbe 1,4-litrenog BoosterJet turbobenzinskog motora i njegova 48-voltnog blagog SHVS hibridnog sustava, pa sve do povjerenja koje pak nudi ALLGRIP Select 4×4 pogon i mnoštva inteligentnih sigurnosnih sustava.

U prostranoj kabini, udobno i sigurno, može se smjestiti pet odraslih osoba, dok prtljažni prostor velikog kapaciteta od čak 430 litara što je više nego dovoljno za veliko obiteljsko putovanje.

SUV iznenađujuće male potrošnje

Ne smijemo zaboraviti i da svi Suzukijevi modeli imaju blage hibride koji su potpora benzinskim motorima s ciljem veće ekonomičnosti, što opet nitko od konkurenata u tom cjenovnom rangu za sada nema. Osim sestrice Vitare.

Pripazite li s gasiranjem, potrošnja će ostati iznenađujuće niska, obzirom da se radi o kategoriji SUV-a. Primjerice, u otvorenoj vožnji prosjek je bio oko 5 litara, na autoputu oko sedam, a u gradskoj vožnji čak i manje.

Uzimajući sve to u obzir, plus probleme na svjetskom tržištu s isporukama novih vozila, odrazilo se to i na njegovu cijenu s nešto više od 21 tisuća eura za osnovni paket opreme.

Najbolji omjer plaćenog i dobivenog

Međutim, kad usporedite da već osnovni model S-Crossa ima više opreme nego što nudi konkurencija, ispada da je Suzukijev „osnovac“ zapravo u rangu srednjih paketa koje nude njegovi konkurenti. To je oduvijek bila jedna od najvećih prednosti ovog Japanca, a takvu politiku primjenjuju na sve modele.

To potvrđuje i nedavna nagrada TV Automagazina za „Auto godine 2022.“ u kategoriji „Najpovoljnija kupnja“ ali i podatak da je novi S-Cross prošle godine bio jedan od najprodavanijih modela u Hrvatskoj, a Suzuki u top 10 najprodavanijih marki automobila uopće! Kupuju ga fizičke osobe, ali i firme te rent-a-car kompanije.

Suzuki je oduvijek bio best-buy vozilo, stoga preporučamo da napravite besplatnu testnu vožnju i saznate sve o mogućnostima financiranja kod našeg najvećeg ovlaštenog distributera Perfekt-auto Suzukija.

Najpouzdanija marka vozila?

Naravno, odlučujući faktor zbog čega se kupci najčešće odlučuju za Suzukijeve modele jest preporuka od strane zadovoljnih vlasnika zbog njihove pouzdanosti o kojoj najbolje govori službena statistika Centra za vozila Hrvatske. Naime, prema njihovim podacima s tehničkih pregleda ukupno 2,2 milijuna vozila, Suzuki je imao najmanje kvarova od svih ostalih marki automobila u Hrvatskoj.

Tehnički podaci vozila

Karoserija

D x Š x V 4300 x 1785 x 1580 mm, međuosovinski razmak 2600 mm, prtljažnik 430 l, masa 1180 kg, nosivost 580 kg

Motor

Turbobenzinac, četverocilindarski redni, obujam 1373 ccm, snaga 95 kW/129 KS pri 5500 o/min, 235 Nm od 2000-3000 o/min, starter generator 10 kW/13,6 KS

Prijenos

Ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa, pogon na prednje kotače

Vozne osobine

0-100 km/h……………….…9,5 s

Najviša brzina……………….. 190 km/h

Potrošnja WLTP ………….5,3-6,1 l/100 km

Emisija CO2……….119-139 g/km

Cijena

Suzuki S-Cross 1.4 Hybrid 48V………..od 21.210 eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...