Pavin predložen za nagradu za životno djelo, SDP Zadarske županije: “Razočarani smo, drugi kandidati su je više zaslužili”

Odbor za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije na danas održanoj sjednici donio je odluku kojom za nagradu za životno djelo Županijskoj skupštini predlažu zadarskog ugostitelja Erika Pavina, i to za područje gospodarstva, ugostiteljstva, turizma, sporta, kulture i humanitarnog rada. Pavina su za ovo visoko priznanje Županiji predložili Mjesni odbor Puntamika i Košarkaški klub Opus Puntamika.

Konačnu odluku o ovom priznanju donosi Županijska skupština na idućoj sjednici.

Protivi joj se SDP Zadarske županije.

Zašto, obrazložili su u priopćenju.

“Nagrada za životno djelo je uvijek prilika da u našem društvu odamo počast ljudima koji su ostavili značajan trag svojim doprinosima u znanosti, umjetnosti, novinarstvu, obrazovanju, zdravstvu ili nekom drugom području. Prilika je to da jasno pokažemo koje vrijednosti cijenimo u našem društvu.

Upravo radi toga razočarani smo predloženim kandidatom za nagradu za životno djelo Zadarske županije. Smatramo da su svi ostali kandidati mnogo zaslužniji jer su svojim nesebičnim zalaganjem, svatko u svom području, ostavili neizbrisiv trag u našem društvu.

Drago nam je da živimo u Županiji u kojoj smo imali priliku birati između veličina kao što su Drago Marić, Stipan Kujundžić, Vinko Bakija i drugi. Koliko god su djelovali u različitim sferama sve ih veže humanizam i čovjekoljublje. Zbog toga je bilo tko od njih značajno više zaslužio nagradu.

Nažalost, odbor je ovim izborom degradirao samu nagradu jer su uveli kriteriji podobnosti i sponzorstva kao ključan. Kriterij koji u zdravom društvu ne bi trebao postojati, ovdje je postavljen kao jedini i isključivi.

Zbog toga SDP Zadarske županije, ne samo da neće podržati izbor nagrade za životno djelo nego ubuduće neće ni predlagati kandidate kako HDZ-u uopće ne bi dali priliku da olako pogazi postignuća zaslužnih ljudi”, napisali su.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...