PD Belveder poziva sve prijatelje planine u subotu na VII međunarodni planinarski pohod Hajdemo do Vrane

Planianrsko društvo Belveder poziva sve prijatelje planine na VII međunarodni planinarski pohod Hajdemo do Vrane u subotu 1. travnja 2023. godine.

– Kao i prijašnjih godina, poziv je otvoren za sve zainteresirane za druženje i hodnju povijesnom Vranom, stazom koju su osmislili, izradili i 2015. godine otvorili članovi PD Belveder. Sama je staza zamišljena kao proširenje planinarske, pješačke i turističke ponude za sve ljubitelje prirode te osim prekrasne prirode i pogleda prema Vranskom jezeru, Kornatima, Velebitu i Dinari, uključuje i zanimljive povijesne objekte. Staza tako prolazi pored Hana Jusufa Maškovića, starog grada Vrane – Laurane, templarske utvrde, nekoliko izvora vode, Pećine i Bibe, iz kojih su akvadukti išli do povijesne Jadere, preko liburnskih gradina i vrhova iznad Vrane do ostataka antičke Zamine.

Ove je godine trasa dijelom izmijenjena te umjesto sa južne strane, preko sipara, ide prilazom sa sjeverne strane Baka, kroz Veliku dragu – novo trasiranom memorijalnom stazom, posvećenom našem prerano preminulom prijatelju Mili Vođeri, bez kojeg staza Hajdemo do Vrane ne bi bila ovakva kakva jest, a pitanje je bi li uopće postojala, najavili su iz Društva.

Staza je osrednje kondicijski zahtjevna i uključuje oko 4 sata hoda po kamenitom, krškom terenu, bez šumskog pokrova, izložena suncu sa nekoliko ne dugačkih, ali oštrih uzbrdica.

Dinamički plan:
08.30-10.00 okupljanje na izvoru Pećine, prijave
10.00 početak pohoda
10.45 Gradina, kraći odmor (10-15 min)
11.30 vidikovac Mali Bak, duži odmor (40-45 min)
13.30 Zamina
14.00 završetak pohoda, transfer učesnika pohoda busom na početak staze gdje ih očekuje ručak
18.00 nastavak druženja u kampu Sv. Dominik u Biogradu
19.00 svirka banda Jeremiah’s

Kotizacija iznosi 5€ (djeca ne plaćaju) i uključuje obrok.

Upute za sudionike pohoda:

– svi sudionici pohoda na istom sudjeluju na vlastitu odgovornost i dužni su se pridržavati uputa organizatora i vodiča, u suprotnom se neće smatrati sudionicima pohoda, bez obzira na plaćenu kotizaciju. Organizator se ne može smatrati odgovornim za bilo kakve neželjene posljedice

– za pohod dođite adekvatno pripremljeni sukladno vremenskim i terenskim uvjetima, u čvrstoj obući – planinarskim cipelama/gojzericama, odjeveni adekvatno temperaturi, VODA ZA PIĆE MINIMALNO 2 LITRE i zaštita od sunca.

– ukoliko uzimate neke posebne lijekove ili terapiju, nemojte je preskakati, ponesite ih sa sobom i upozorite na to vodiče i/ili pripadnike GSS-a da se zna ako vam zatrebaju

– psi su dobrodošli, ali isti moraju biti na povodcu te su vlasnici istih odgovorni za svoje i njihove postupke.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...