Policija uhitila Kosovara koji je prevozio 9 turskih migranta kod Slunja

Devet turskih migranata otkrila je u utorak policija kod Slunja u teretnom automobilu koji je vozio 21-godišnji državljanin Kosova, a koji je s nepoznatom osobom ranije dogovorio kako će ih za obećani novčani iznos prevesti do Zagreba.

Da su granični policajci iz postaje Cetingrad spriječili još jedan pokušaj krijumčarenja stranaca, zaustavivši teretni automobil zagrebačkih registracija, izvijestili su u četvrtak iz karlovačke Policijske uprave.

Imao dogovor s nepoznatom osobom

Otkriveno je da je 21-godišnji vozač, prema prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom i za obećani novčani iznos, namjeravao strane državljane prevesti do Zagreba.

Policija je utvrdila kako se radi o državljanima Turske koji su izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnom zaštitom, nakon čega su predani u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Nakon dovršene istrage državljanin Kosova predan je pritvorskom nadzorniku te će biti doveden u državno odvjetništvo zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Nije prvi slučaj

U teretnom automobilu s priključnim vozilom 28-godišnjak je u ponedjeljak navečer u tovarnom prostoru pokušao preko starogradiškog graničnog prijelaza u Hrvatsku prokrijumčariti 30 turskih migranata, koji su otkriveni i vraćeni u BiH, a on uhićen.

Sedam migranata iz Sirije i Turske kod Metkovića su prošlog tjedna pokušali prokrijumčariti četvorica Gruzijaca, od kojih je onaj 43-godišnji, koji je prevozio migrante, vozilom naletio na policajca koji ga je pokušao zaustaviti, zbog čega je kazneno prijavljen za pokušaj teškog ubojstva službene osobe.

I ti su migranti, kako je uobičajeno, postupkom readmisije vraćeni u državu iz koje su nezakonito ušli u Hrvatsku, odnosno u Bosnu i Hercegovinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...