PRIMOPREDAJA Odjel hematologije dobio vrijednu donaciju Lige protiv raka Zadar – bolnički krevet za izvođenje invazivnih zahvata

Danas je Odjelu hematologije Opće bolnice u Zadru stigla još jedna vrijedna donacija Lige protiv raka Zadar. Naime, riječ je o bolničkom krevetu vrijednom 3.450,80 eura.

Održana je i primopredaja, a u ime Odjela hematologije Ligi se zahvalila dr. Martina Morić Perić, voditelj tog odjela.

– On služi našim bolesnicima za izvođenje invazivnih zahvata, biopsije kosti, postavljanje centralnih vena. Ja se nadam da će ovo pomoći našim bolesnicima u boljem liječenju, kazala je ova liječnica i napomenula kako su sve donacije uvijek dobrodošle. Kako je riječ o onkološkim bolesnicima, ljudi ipak imaju malo više sluha za takve bolesnike.

Osim s Ligom protiv raka, imaju dobru suradnju i s Udrugom leukemija i limfomi, a nedavno su imali i vrijednu donaciju učenika Strukovne škole Vice Vlatkovića koji su donirali stolove za bolesnike.

U ime zadarske Lige protiv raka, donaciju je uručio zadarski gradonačelnik, ujedno i predsjednik Lige, Branko Dukić.

– U sklopu naših akcija prikupljanja novčanih sredstava za sve pomoći, kako za edukaciju tako i za opremu bilo kojih dijelova naše bolnice, pogotovo hematologije, za dobrobit svih onokoloških bolesnika, nama je čast da možemo sudjelovati u ovome, da im možemo omogućiti što bolje uvjete ili renovirati neku opremu. Kao Liga protiv raka očekujemo konačni cilj, a to je dolazak linearnog akceleratora koji bi se trebao dogoditi, vjerujem, ove godine, ako ne, bar početkom iduće pošto ne možemo staviti ruku u vatru za to jer treba izaći natječaj za kompletnu Hrvatsku, kazao je Dukić.

Inače, Liga protiv raka Zadar često ima akcije prikupljanja pomoći kao i donacije te ih nastoje organizirati što više, a uskoro će opet biti i jedna izložba raznih autora, najavio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...