Severina nepravomoćno proglašena krivom za vrijeđanje socijalnih radnika

Severina je na zagrebačkom sudu nepravomoćno proglašena krivom i kaznili su je novčano za prekršaj iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, piše 24sata. 

Radi se o slučaju vrijeđanja socijalnih radnica.

Kako neslužbeno doznajemo, Severina je u obrani odbacila krivnju i ima pravo na žalbu. U čl. 17 prema kojem su kaznili Severinu piše:

– Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 20,00 do 100,00 eura ili kaznom zatvora do 30 dana.

Severina je prema optužnici vrijeđala socijalnu radnicu Centra za socijalnu skrb Maksimir na Valentinovo prošle godine. Centar za socijalnu skrb je podnio prijavu za remećenje javnog reda i mira Policijskoj upravi zagrebačkoj zbog vrijeđanja i omalovažavanja službene osobe.

Pjevačica je, stajalo je u prijavi, nazvala Centar za socijalnu skrb te “verbalno i agresivno nastupila prema socijalnoj radnici u predmetu”.  Prema iskazu socijalne radnice, Severina nije birala riječi u razgovoru s njom.

Pjevačica je socijalnu radnicu pitala “s kojim pravom joj na adresu šalje drugu socijalnu radnicu da obiđe njenu majku”. Socijalna radnica u prijavi je navela da joj je pokušala objasniti da Centar mora postupiti kod svake prijave sa sumnjom u nasilje koja im je dostavljena od člana njene obitelji.

Socijalna radnica na sudu je navela što joj je Severina izgovorila.

– Međutim, nju ne zanima što se ima za reći, nego nastavlja: Je… vam majku svima, ovo je zaje…, zaje… me već devet godina i sad je dosta – navela je socijalna radnica.

Severina je navodno izvrijeđala socijalnu radnicu nakon što se Centar za socijalnu skrb upleo u njenu svađu sa sestrom Marijanom koja živi u Beogradu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...