Šibenski spašavatelji tragali za nestalom mlađom osobom, potraga završila tragično

U utorak, 21. ožujka, u večernjim satima HGSS Stanica Šibenik dobila je od PU šibensko-kninske informaciju da je na prostoru Miljevaca, točnije u selu Drinovci, nestao muškarac (49).

Prema informacijama, nestao je dan prije oko 14 sati kada je napustio obiteljski dom. Na teren izlaze spašavatelji, jedan opremljen bespilotnom letjelicom sa termovizijskom kamerom i potražni tim (pas, čovjek).

Potrazi se pridružuju i policajci koji zajedno sa spašavateljima kreću u intenzivnu pretraga terena u okolici kuće te na nekim zanimljivim točkama na kojima bi nestali mogao biti. Potraga traje do 2 sata te je dogovor da se nastavi ujutro.

Sljedeći dan u potragu se uključuju i vatrogasci DVD-a Drniš, Javne vatrogasne postrojbe Drniš, HGSS stanice Split, djelatnici NP Krka te mještani.

U isto vrijeme dok se pretražuje teren u Drinovcima HGSS stanica Šibenik obaviještena je o još jednom nestanku. Ovaj put je nestala mlađa muška osoba koja se u utorak 21. ožujka udaljila iz svoga doma u gradskoj četvrti Meterize te joj se gubi svaki trag. Kako je ta gradska četvrt na rubu grada i dio nje je područje makije i krša trebalo ga je pregledati. Na brdo Gvozdenovo izlazi pet spašavatelja s potražnim timom, ali ne nalaze osobu.

Nakon pretrage na Meterizama dio spašavatelja upućuje se u Drinovce kako bi se pridružilo ostalim kolegama. Negdje oko 14:30 sati uz rijeku Krku, na nepristupačnom terenu mještanin pronalazi osobu za kojom se tragalo, nažalost bez znakova života.

Ubrzo spašavatelji i vatrogasci u pratnji policije odlaze do mjesta pronalaska te osobu odvoze do sela gdje je predana mrtvozorniku. Ovom prilikom izražavamo sućut obitelji i prijateljima.

Istovremeno HGSS stanica Šibenik dobiva informaciju da se osoba za kojom su ujutro tragali u Šibeniku vratila, a pronađena je u blizini škole na Meterizama.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...