Studija: Hrvatska na popisu top 5 najboljih država za život u Europi: Iza nas su Austrija, Njemačka, Švedska

Studija, koju je proveo američki istraživački blog My Dolce Casa o selidbi, životu i umirovljenju u inozemstvu, identificirala je mjesta u Europi koja nude kombinaciju izvrsne kvalitete života i razumnih troškova života, prenosi Danas.hr.

Koristeći najnovije podatke Numbea, istraživači su koristili formulu koja je uzela u obzir najniže troškove života i najvišu kvalitetu života.

Prema studiji, Hrvatska je među prvih pet zahvaljujući odličnoj kombinaciji izvrsne kvalitete života i pristupačnosti.

– Hrvatska ima nisku ocjenu troškova života od 47 i znatno iznad prosječne ocjene kvalitete života od 163, čime nudi izvrstan životni stil po razumnoj cijeni, otkrilo je istraživanje.

Hrvatsku su na ljestvici prestigli samo Španjolska, Portugal, Nizozemska i Slovenija.

Španjolska je osvojila prvo mjesto, s najboljom kombinacijom: vrlo visoka kvaliteta života (ocjena 174) uz umjerenu cijenu (ocjena 51).

Austrija je na 10. mjestu , a Njemačka na 11. mjestu . Italija je tek na 29. mjestu , nudeći puno nižu kvalitetu života uz više troškove života u usporedbi s Hrvatskom.

2023 najbolje zemlje u Europi za život:

1. Španjolska
2. Portugal
3. Nizozemska
4. Slovenija
5. Hrvatska
6. Finska
7. Češka
8. Estonija
9. Litva
10. Austrija
11. Njemačka
12. Luksemburg
13. Slovačka
14. Švedska
15. Poljska

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...