Studija: Žene koje dobiju na lutriji vjerojatnije će se razvesti nego muškarci

Žene koje dobiju na lutriji imaju mnogo veću vjerojatnost da će se razvesti od svojih supružnika nego muškarci koji dobiju na lutriji, pokazuje nedavno objavljeno istraživanje “Sretne obitelji? Učinci bogatstva na brak i plodnost”.

U istraživanju su znanstvenici analizirali kratkoročne učinke velikih novčanih dobitaka na brak i plodnost kod švedskih igrača igara na sreću te su otkrili da žene koje dobiju na lutriji imaju gotovo dvostruko veću vjerojatnost da će podnijeti zahtjev za razvod nakon velikog dobitka u usporedbi s muškarcima dobitnicima na lutriji, prenosi Index.

– Kada je pobjednički igrač udana žena, naše procjene sugeriraju da iznenadni dobitak od 1 milijuna švedskih kruna gotovo udvostručuje osnovnu stopu kratkoročnih razvoda, otkrili su istraživači, a studija je naglasila da dobitak na lutriji ne uzrokuje više razvoda, nego ih jednostavno ubrzava za žene koje su već razmišljale o podnošenju zahtjeva za razvod.

– Pozitivni šok bogatstva ubrzava izlazak iz brakova čiji je raskid već bio u tijeku, navode istraživači.

S druge strane, kad muškarac dobije na lutriji, to smanjuje rizik od razvoda, što sugerira da se bogatstvom povećava privlačnost muškaraca kao budućih, ali i sadašnjih partnera. Dobitak na lutriji za 30 posto povećava šanse da se neoženjeni muškarci vjenčaju u pet godina nakon dobitka, dok su šanse da se oženjeni muškarci razvedu smanjene za 40 posto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...