Super trik kojeg morate probati! Evo što se dogodi kad u perilicu rublja ubacite kuglicu od aluminijske folije

Pranje rublja je zadatak od kojeg ne možemo pobjeći. Odlazimo na posao, obavljamo razne aktivnosti, ako su djeca tu, onda su tu i vrtić, treninzi, druženja u parku…, a količina prljavog rublja samo raste.

U svakom slučaju, prljavo rublje je tu, skuplja se u košari i u njoj ne može biti zauvijek tako da je perilica rublja jedan od bitnijih dijelova kućanstva.

Proces pranja funkcionira tako da perilicu napunimo prljavim stvarima, stavimo detardžent za pranje rublja i omekšivač, upalimo je i nakon sat, dva proces je gotov, a pred nama je mokro i više ili manje izgužvano rublje.

Slijedi sušenje, a nakon njega glačanje. Proces je to koji ste vjerojatno i sami ponovili bezbroj puta.

No, ono čemu se uvijek radujemo su trikovi koji pomažu da svaki posao koji obavljamo bude još uspješniji. Kada je u pitanju pranje rublja, život vam djelomično mogu olakšati kuglice napravljene od aluminijske folije.

A što se dogodi kada lopticu od aluminjske folije ubacimo u perilicu rublja?

Ako rublje operete zajedno s lopticom napravljenom od aluminijske folije, smanjit ćete statički elektricitet što će, između ostalog, omogućiti i učinkovitje pranje odjeće. Lopticu možete koristiti otprilike mjesec dana. Kada su u pitanju ručnici, oni će zahvaljujući foliji biti posebno mekani i upijajući.

Dio onih koji su isprobali trik s aluminijskom folijom kažu i da se na taj način oprana odjeća i lakše glača. Loptica vam neće pomoći da se zauvijek riješite glačala, ali proces će biti barem malo lakši, a samim time i brži, piše Zadovoljna.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...