Suradnja Udruge Super 8 i DORF-a u Sv. Filip i Jakov donosi komadić povijesti

Udruga Super 8 s ponosom vam predstavlja suradnju s najdugovječnijim i najznačajnijim regionalnim festivalom dokumentarnog glazbenog filma: DORF.

DORF festival počeo se održavati 2007. godine u Vinkovcima i od onda se neprekidno provlači kroz cijelu regiju predstavljajući svojoj širokoj publici dokumentarne filmove čiji je zajednički nazivnik glazba i neprikosnovena ljubav prema istoj. Bilo da su filmovi prikazani na DORFu lokalni, regionalni ili pak internacionalni, jedno je sigurno, svi od reda prenose entuzijazam, borbu i magiju glazbenog stvaralaštva.

– Po preporuci Tonija Šarića, osnivača i umjetničkog direktora festivala, 17. ožujka u prostorijama DKC Kina Sv. Filip i Jakov imate priliku upoznati se s idejom i okusiti komadić povijesti DORF festivala. Uz projekcije dva filma, Florian (2016) i Vlajternativa itd. (2022), čeka vas i izložba plakata DORF festivala, prodaja gramofonskih ploča s @tip_iz_butige (ŠI), ugodni razgovor s ekipom iz Vlajternativa festivala Benkovac – Vlajter-ego, te zabava potpomognuta DJ-em Antome Dujićem, pozivamo vas da okusite dio alternativne hrvatske glazbene povijesti i otkrijete neke svoje nove favorite, navodi se u objavi.

Florian (2016) 30 min, dir. Dario Bukovski. Ovaj inspirirajući film prati životne priče jednog glazbenika, jednog klauna i jednog uličnog izvođača. Ono što im je zajedničko je napuštanje konformizma i želja da žive vlastitu viziju života. Pogledajte kako balansiraju svoje snove i realnost u egzistencijalnoj tjeskobi hrvatske stvarnosti u ovoj priči o idealizmu i samospoznaji.

Vlajternativa itd. (2022) 63 min, dir. Ante Storić. Plod ljubavi svih uključenih u njegov nastanak, film Vlajternativa itd. donosi razgovor s članovima udruge Vlajter-ego ali i s posjetiteljima i izvođačima njihovog, sad već kultnog, glazbenog festivala Vlajternativa. Kako je to stvarati i kulturološki rasti u benkovačkom zaleđu pod oblakom opresivne tradicije i postratne kvazi integracije, kako pronaći svoje mjesto u društvu kao nepoželjni element i ostati iskren, te kako se najljepše priče i prijateljstva stvaraju na naizgled najčudnijim mjestima, saznajte u ovoj ljubavnoj razglednici buntu Ante Storića.

Ulaz na događaj je besplatan!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...