Sveučilište u Zadru slavi Dies academicus, dodijelit će se počasni doktorat prof. dr. sc. Nenadu Šestanu

Bogati program ovogodišnjeg obilježavanja Dana Sveučilišta u Zadru odvijat će se od 20. do 25. ožujka 2023.

Iz programa izdvajamo dodjelu nagrada rektorice prof. dr. sc. Dijane Vican djelatnicima i studentima Sveučilišta u Zadru koja će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u srijedu 22. ožujka s početkom u 11 sati. Isti dan dodijelit će se počasni doktorat prof. dr. sc. Nenadu Šestanu, a nakon dodjele upriličit će se razgovor s tim uvaženim profesorom sa Sveučilišta Yale (SAD).

Središnji događaj zbit će se u petak 24. ožujka. Nakon svete mise u kapeli sv. Dimitrija koju će predvoditi zadarski nadbiskup mons. Milan Zgrablić s početkom u 9 sati, slijedi svečana sjednica u Svečanoj dvorani Sveučilišta, koja će započeti u 11 sati. Na toj sjednici dodijelit će se počasno zvanje professor emeritus Mladenu Ančiću, a bit će uručeno i priznanje za uspješnu suradnju sa Sveučilištem u Zadru.

U subotu 25. ožujka s početkom u 11 sati održat će se promocija novih doktora znanosti.

Program obilježavanja Dana Sveučilišta završit će svečanim koncertom u crkvi sv. Mihovila u subotu 25. ožujka u 19 sati. Na koncertu će biti izvedena skladba Stabat mater Giovannija Battiste Pergolesija. Nastupit će sopranistica Nela Šarić i mezzosopranistica Nera Gojanović uz pratnju Pavla Mašića na orguljama i naratora Žana Morovića.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...