Sveučilište u Zadru u petak u Gaženici organizira događanje Kruzing turizam u Zadru i Zadarskoj županiji

Sveučilište u Zadru u okviru projekta TAKE IT SLOW, a u suradnji sa Zadar Cruise Port – Putnička luka Gaženica i Lučkom upravom Zadar, organizira događanje “Kruzing turizam u Zadru i Zadarskoj županiji”. Događanje će se održati 3. ožujka 2023. godine u Putničkoj luci Gaženica u poslijepodnevnim satima s početkom u 17 sati i 45 minuta.

Sveučilište u Zadru partner je na projektu “Smart and Slow Tourism Supporting Adriatic Heritage for Tomorrow” (TAKE IT SLOW) koji je sufinanciran u sklopu programa prekogranične suradnje
INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014. – 2020. Projektom TAKE IT SLOW se, među ostalim, nastoji razviti pametan i učinkovit okvir za upravljanje, marketing i promociju u turizmu te omogućiti transfer tehnologija i znanja dionicima na lokalnoj, regionalnoj i EU razini. U duhu projekta TAKE IT SLOW, a u suradnji sa Zadar Cruise Port – Putnička luka Gaženica i Lučkom upravom Zadar, Sveučilište u Zadru organiziralo je edukativno događanje na temu “Kruzing turizam u Zadru i Zadarskoj županiji”.

Grad Zadar i Zadarska županija imaju veliki potencijal postati prepoznatljiva i važna destinacija u kruzing industriji na Jadranu i Mediteranu, a ovo događanje okuplja relevantne dionike i ostalu
javnost s ciljem daljnjeg razvoja kruzing turizma u Zadru i Zadarskoj županiji. Osim toga, cilj ovog događanja je jačanje suradnje dionika u destinaciji, bilo da se radi o pomorskom, gospodarskom, turističkom, obrazovnom i javnom sektoru. Jasnom komunikacijom, zajedničkom strategijom i osobnom posvećenošću svih uključenih moguće je promišljati o Zadru i Zadarskoj županiji kao održivoj kruzing destinaciji s modernom infrastrukturom, koja će donijeti koristi cijeloj lokalnoj zajednici.

Na samom početku događanja razgledat će se suvremeni terminal za prijem kruzing turista, nakon
čega slijedi edukativni program vezan uz kruzing industriju u svijetu i Hrvatskoj te razvoj lučke
infrastrukture kao preduvjeta za razvoj kruzing turizma, ali i lokalnog prometa. Osim toga, izložit će se iskustva vezana uz organizaciju izleta koji povezuju kruzing turizam i zaleđe, s obzirom na njihov značaj u podizanju atraktivnosti i doživljaja same kruzing destinacije. U okviru događanja predstavit će se i rezultati projekta TAKE IT SLOW vezani uz kreiranje pametnog strateškog okvira za inovativne jadranske turističke destinacije, proizvode i usluge. Sveučilište u Zadru je svoj fokus u projektu TAKE IT SLOW usmjerilo povezivanju razvijenih obalnih destinacija sa zaleđem što je, u konačnici, cilj i kruzing turizma u Zadru i Zadarskoj županiji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...