Tri nove titule prvaka Hrvatske za Kickboxing klub Velebit iz Benkovca

Protekle subote 25.3.2022.g. u sportskoj dvorani u Poreču održano je Prvenstvo Hrvatske u dvije kickboxing discipline za mlađe kadete, juniore i seniore, na kojemu su nastupila 258 natjecatelja iz 42 nacionalna kickboxing kluba.

Na prvenstvu su nastupila i 4 člana Kickboxing kluba „Velebit“ iz Benkovca (kadeti i juniori), te su ostvarili iznimne rezultate:

–          Martina Buterin (-65 kg), juniorka, disciplina Point fighting – osvojila 1. mjesto i postala nova prvakinja Hrvatske. Nastupila je i u seniorskoj konkurenciji, gdje je nakon teške finalne borbe sa starijom i iskusnijom predstavnicom riječkog „Sušaka“, također uspjela izboriti pobjedu i titulu prvakinje Hrvatske, te je tako objedinila titule juniorske i seniorske državne prvakinje!

–          Nika Pavičić (-60 kg), juniorka, disciplina Point fighting – pobjedama u teškim eliminacijskim borbama došla je do finalne borbe u kojoj je izvrsnom tehnikom osvojila 1. mjesto i novi naslov prvakinje Hrvatske (obranila je titulu od prošle godine).

–          Viktor Brzoja, stariji kadet, disciplina Point fighting – nastupio je u juniorskoj konkurenciji (-79), gdje je osvojio odlično 2. mjesto.

–          Magdalena Tokić (-60 kg), juniorka, disciplina Point fighting – u teškoj konkurenciji osvojila je 3. mjesto.

Dakle, na ovom prvenstvu, Kickboxing klub Velebit ima tri nove titule prvaka države.

Svakako treba spomenuti i nastup članova KBK Velebit na Svjetskom kupu u austrijskom Innsbrucku „AUSTRIAN CLASSICS 2023 – WAKO WORD CUP“, koji se održao od 17. do 19.3.2023.g. (vikend prije), a koji je po brojnosti i kvaliteti boraca čak i jači od Europskog prvenstva (nastupilo je 1337 boraca iz 236 klubova sa 5 kontinenata), gdje su također ostvarili odlične rezultate:

–          Lucija Tokić (-60), starija kadetkinja, u disciplini Kick light osvojila je 2. mjesto (izgubila u finalu malom bodovnom razlikom) i u disciplini Light contact osvojila 3. mjesto,

–          Viktor Brzoja (+69), stariji kadet, u disciplini Kick light osvojio 2. mjesto i u disciplini Point fighting osvojio 3. mjesto

–          Magdalena Tokić (-60), juniorka, u disciplini Light contact osvojila je 2. mjesto.

U pojedinim kategorijama bilo je i više od 30 boraca te je unatoč dobrim nastupima ostalih članova kluba, bilo jako teško izboriti medalju.

Treneri KBK Velebit Mario Brzoja i Boris Pavičić ne skrivaju ponos ali aktivno nastavljaju sa daljnjim pripremama mladih sportaša te najavljuju nastupe članova Kluba na predstojećim državnim prvenstvima i međunarodnim kupovima, što su ujedno i kvalifikacije članova kluba za sastav reprezentacije koja ove godine, krajem natjecateljske sezone, sudjeluje na Europskom juniorskom i Svjetskom seniorskom kickboxing prvenstvu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...