U Ateni i dalje traju prosvjedi zbog željezničke nesreće, sukobili se prosvjednici i policija

Sukobi policije i prosvjednika izbili su u Ateni zbog željezničke nesreće u Grčkoj ranije ovog tjedna u kojoj je poginulo najmanje 57 ljudi. Studenti sveučilišta i željeznički radnici prosvjedovali su u središtu Atene zbog nesreće, najsmrtonosnije u grčkom sjećanju.

Prosvjednici su palili kante za smeće i bacali molotovljeve koktele, a policija je odgovorila suzavcem i šok granatama u središtu grčke prijestolnice, zabilježili su novinari AFP-a. Prema podacima policije oko 7500 ljudi okupilo se ispred parlamenta u Ateni opremljeno transparentima, odazivajući se pozivu studenata, željezničara i zaposlenika u javnom sektoru.

Pustili su stotine crnih balona u nebo u znak sjećanja na žrtve sudara putničkog vlaka iz Atene za Solun i teretnog vlaka u utorak navečer. “Osjećamo ogroman bijes”, rekao je za AFP sindikalac Mihalis Hasiotis koji se pridružio povorci. “Pohlepa i nepostojanje mjera za zaštitu putnika doveli su do najveće željezničke tragedije u našoj zemlji”.

Nakon nesreće upozorava se na dotrajalost željezničke mreže, razne probleme u signalno-sigurnosnom sustavu na željeznici, a upravitelj kolodvora Larise, grada najbližeg nesreći, priznao je svoju odgovornost. “U ovoj zemlji ništa ne ide dobro… Koga oni zavaravaju?”, rekao je Nikos Cikalakis, predsjednik sindikata željezničara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...