U ljetnom redu letenja ove godine Zračna luka Zadar imat će 70-ak linija, stižu i nove kompanije

S ljetnim računanjem vremena, jučer je počeo i ljetni red letenja u Zračnoj luci Zadar, ali i Schengen režim u zračnim lukama.

Prvim zrakoplovom Ryanaira iz poljskoga grada Wroclava stiglo je 150 gostiju. Izvan Schengenskog režima oko 13.20 došli su putnici iz Dublina koji su koristiti novi aneks terminala.

Izgrađena su dva potpuno nova privremena aneksa na zgradu. Uloženo je oko 2.2 milijuna eura. Najveće su promjene u samim putničkim tokovima koji će za sve putnike unutar Schengenskog prostora biti jednostavniji i lakši, odnosno bez kontrole putovnica. Za putnike izvan tog režima zapravo se ne mijenja ništa, osim što će na našoj zračnoj luci imati novi odlazni terminal, rekao je direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić koji je također istaknuo kako ove godine očekuje oko 5 posto veći promet putnika u odnosu na prošlu, rekordnu 2022. godinu kada je po prvi put zabilježen milijunski promet.

Inače, u ljetnom redu letenja ove godine Zračna luka Zadar imat će ukupno 70-ak linija.

Od novih kompanija, primjerice, dolazi nam Scandinavian (S.A.S.) s linijom za Kopenhagen, zatim People’s za St Gallen i AeroItalia za Forli.

Što se tiče našeg najvećeg partnera Ryanaira, oni u ljetnom redu letenja nude 47 linija, a do sada su u ponudi i 3 nove linije i to za talijanski Milano Malpensa (MXP), njemački Munster i poljski Rzeszow. Ove godine imamo i dvije nove domaće linije hrvatske aviokompanije Trade air za Rijeku i Osijek.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...