U ponedjeljak stiže plovna jedinica s bagerom za podmorske radove u Diklu, moguće je zamućenje mora

U sklopu izvođenja radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG na  izgradnji javnog sustava odvodnje po projektima „Crpna postaja “Dražnice” u Diklu s pripadajućim tlačnim cjevovodom i gravitacijskim kolektorima“ i „Crpna postaja ″Diklo″ i “Diklo 1” u Diklu s pripadajućim tlačnim cjevovodom i gravitacijskim kolektorima“ izvode se radovi na području naselja Diklo.

– U sklopu radova izvode se još četiri podmorska ispusta oborinskih voda i incidentnog preljeva (dva su izvedena prošle godine). Tijekom izvođenja radova moguće je zamućenje mora, ali isto ne utječe na zagađenje okoliša. Završetak radova na ispustima predviđen je prije početka turističke sezone, odnosno do 15.05.2023. godine. Za izvođenje predmetnih radova angažirana je plovna jedinica s bagerom na palubi za dio radova ispod razine mora. Dolazak plovne jedinice očekuje se do 27.03.2023. godine, obavještavaju iz zadarske Odvodnje.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...