U prostor Foto Vjeke ulazi Solana Nin: “Radovi su u tijeku, prodavat će konditorske proizvode”

Prošlo je nešto više od godinu dana otkako je Grad Zadar objavio natječaj za najatraktivniji prostor u staroj gradskoj jezgri, onoj u kojoj je 70 godina poslovao kultni Foto Vjeko.

Cijena najma postala im je previsoka, akumulirali su se i neki dugovi, pa se nakon dugog niza desetljeća tražio novi najmodavac za 68 metara kvadratnih na samom ulazu na Poluotok.

Trend poslovanja unutar trgovačkih centara na periferiji i odlazak poduzetnika centra grada, problematika je s kojom se suočavamo već godinama. Poslovni prostori zjape prazni i gasi se život na  stoljetnim kamenim ulicama.

Da ista sudbina neće zadesiti ovaj popularan lokal potvrđuje nam Tomislav Korona, pročelnik upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom Grada Zadra.

Na zadnjem natječaju koji je bio prije mjesec i pol dana, Solana Nin dobila je prostor Foto Vjeke. Dali su najvišu ponudu i započeli su s radovima uređenja. To je odmaklo dosta daleko i ja se nadam da će vrlo brzo otvoriti poslovni prostor. Riječ je o djelatnosti prodaje konditorskih proizvoda, kazuje nam Korona.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...