Cestitka_Uskrs

Umirovljenici s Vira stopirat će do Liverpoola zbog Eurosonga: “Želimo upoznati Let 3”

Umirovljenici Mijat Barišić-Ružić (77) i Marica Barišić (74) s Vira spremaju se za veliki pothvat – planiraju autostopom doći do Liverpoola na Eurosong upoznati Let 3.

– Mi smo vam prije 50 godina autostopom išli na koncert Beatlesa u Liverpool, a upoznala sam i Micka Jaggera, kojeg sam čak naučila i nekoliko riječi na hrvatskom, rekla je Marica, samoprozvana članica jugoslavenske hipi generacije, te dodala – vidjeli smo da hipiji iz cijelog svijeta putuju na koncerte pa smo odlučili učiniti isto.

Marica i suprug Mijat iza sebe imaju na tisuće proputovanih kilometara. Kao studenti autostopom su obišli pola Europe. Spavali su na klupama, zarađivali usput, na putovanju se i zaručili i ostali zajedno već 50 godina.

Sada im je cilj da putem medija dođu do legendarnog benda Let 3, upoznaju ih i požele im sreću u Liverpoolu.

– Autostopirali smo svim prijevoznim sredstvima, osim traktoru, i zbog toga se i želimo javiti Letovcima. Cilj nam je da bilo kako bilo dođemo do Liverpoola, a s obzirom na to da smo poznati diljem Hrvatske, nadamo se da ćemo uz pomoć dobrih ljudi to i ostvariti. U Londonu smo spavali u Hyde Parku, a u Nizozemskoj u stogu sijena, tako da nam ništa nije problem i ne tražimo veliki luksuz, kazala je Marica.

Kaže da su bili na ludom koncertu Beatlesa u Liverpoolu, na još luđem koncertu Rolling Stonesa u Domu sportova u Zagrebu, a sada bi jako željeli ići na najluđi nastup našeg Leta 3 na Eurosong, ponovo u Liverpool.

Putujući najjeftinijom, ali istovremeno i najriskantnijom metodom – autostopom, Marica i Mijat su tijekom desetljeća na putu i s više od deset tisuća prijeđenih kilometara i nebrojeno mnogo zemalja iz svojih pustolovina izašli s bogatim životnim iskustvom koje im je u mnogočemu odredilo živote, prenosi N1.

– Kad je Let 3 najavio da će na Eurosong putovati traktorom, odlučili smo stopirati i traktor jer smo do sada sva vozila stopirali osim traktora i aviona, kaže Marica i dodaje: – Pozitivno razmišljamo i znamo da ćemo uspjeti otići u Liverpool jer mi smo još mladi, tek su nam 74 i 77 godina i puni smo ludih ideja kao i Let 3.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...