Utakmice koje čekaju našu nogometnu reprezentaciju u 2023. godini

Nakon nezaboravnog osvajanja bronce na Svjetskom prvenstvu u Kataru, hrvatska nogometna reprezentacija ponovo se okuplja u ožujku, a u 2023. godini čeka je nekoliko zaista velikih utakmica.

Čini se kao da je bilo jučer kada su Zlatko Dalić i njegovi nogometaši pobijedili Maroko i osvojili treće mjesto na svijetu, po drugi put u povijesti hrvatske reprezentacije.

Uslijedili su dočeci kojih se rado sjećamo, uključujući i onaj u Zadru, a naši reprezentativci zatim su dobili četiri mjeseca odmora od utakmica nacionalnih vrsta, kako bi se posvetili svojim obavezama u dresu klubova.

No, reprezentativnoj pauzi polako dolazi kraj, a Hrvatska će već potkraj ožujka igrati dvije uzbudljive utakmice. Ti dvoboji već su se našli u ponudi sportskih kladionica i jedva čekamo vidjeti kako će u njima naši proći.

Turska i Wales za zagrijavanje

Hrvatska reprezentacija vraća se u akciju 25. ožujka, kada će na Poljudu dočekati reprezentaciju Walesa, u dvoboju kojim započinju kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. godine.

Bit će to prilika Daliću da iskuša neka nova rješenja u svojim linijama, jer iako još uvijek postiže pristojne rezultate, Wales je ipak u padu pa se očekuje sigurna pobjeda naše izabrane vrste.

Samo tri dana kasnije Hrvatska putuje u Bursu gdje će odmjeriti snage s Turskom, reprezentacijom koja u svojim redovima ima nekoliko odličnih igrača i moglo bi biti neizvjesno. Domaćin će pokušati pozitivnim rezultatom podići moral svojoj zemlji koja je zbog razornih potresa mnogo patila posljednjih tjedana pa će Zlatko Dalić morati ozbiljno pripremiti svoju momčad za ovaj dvoboj, kako bi naši iz njega izašli s pozitivnim rezultatom i tako još malo podigli samopouzdanje uoči ključnih utakmica u lipnju.

Lov na zlato u Ligi nacija

Najvažniji nogometni događaj ove godine definitivno je završnica Lige nacija, na kojoj će Dalićeva reprezentacija pokušati osvojiti svoju prvu titulu pod Uefinim okriljem.

Naši su u grupnoj fazi nadmašili Francusku, Dansku i Austriju, a protivnik u polufinalu bit će im domaćin Nizozemska, 14. lipnja u Rotterdamu. Bit će to dvoboj potpuno izjednačenih suparnika u kojem će odlučivati nijanse, a SP u Kataru nas je naučio da upravo u takvim utakmicama mentalna snaga naše reprezentacije dolazi do izražaja.

Germania i ostale hrvatske kladionice već sada vam daju priliku kladiti se na ovaj veliki dvoboj, uz prilično darežljiv koeficijent na pobjedu Hrvatske. Odlično je i to što samo nekoliko dana kasnije naše čeka još jedna nogometna poslastica protiv Italije ili Španjolske, nadajmo se u finalu ovog prestižnog natjecanja.

Nastavak kvalifikacija tijekom jeseni

Nakon što odradi završnicu Lige nacija, u rujnu se hrvatska reprezentacija vraća kvalifikacijama za Euro koji će sljedeće godine biti održan u Njemačkoj.

Latvija i Armenija protivnici su s kojima će naši igrati u rujnu, a onda su u listopadu na rasporedu uzvrati protiv Turske i Walesa, koji bi nam trebali dati odgovor na pitanje tko će zauzeti vodeća dva mjesta na ljestvici, vrijedna plasmana na europsku nogometnu smotru.

A u studenom naši nikad nisu razočarali pa vjerujemo da neće ni ove godine, u uzvratnim utakmicama protiv Latvije i Armenije kojima će završiti kvalifikacije za Euro, kao i reprezentativne obveze naših najboljih nogometaša u 2023. godini.

U svakom slučaju, zahvaljujući hrvatskoj reprezentaciji imat ćemo priliku uživati u vrhunskom nogometu i ove godine, a posebno se veselimo završnici Lige nacija i nadamo još jednom velikom dočeku, kakav bi sigurno bio organiziran u slučaju da se Dalić i njegovi nogometaši vrate iz Nizozemske sa zlatom oko vrata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...