Volonteri Udruge Mali koraci prikupljali donacije za korisnike Centra za pomoć i njegu Sv. Ante Benkovac

Udruga za djecu, mlade i obitelj „Mali koraci“ u sklopu projekta Digitalna volonterska zajednica organizirala je drugu aktivnost volonterske akcije u kampanji udruge pod nazivom „Budi razlog za moj osmjeh“.

Volonterska  akcija održana je 20.03.2023 godine, na adresi Šetalište kneza Branimira  37B u Benkovcu. Program druge aktivnosti obuhvatio je prikupljanje namirnica, novca za potrepštine preko donatorske aplikacije DONTQR te pakiranje i  podjela pakiranih paketa hrane i higijenskih potrepština, obiteljima slabijeg imovinskog stanja na području grada Benkovca koji su korisnici Centra za pomoć i njegu Sv. Ante Benkovac.

S ciljem da mladim ljudima pružaju priliku da se razvijaju u cjelovite osobe, snažeći svoje stavove i vještine kroz rad za dobrobit druge osobe i/ili za opće dobro u  akciji sudjelovali su učenici Srednje škole kneza Branimira Benkovac, udruga invalida i osoba s teškoćama u razvoju “Zajedno“, udruga mladih “Europa i mi“ te volonteri iz udruge maslinara Kaštela „Mastrinka“.

– Volonteri su sve prikupljene namirnice i higijenske potrepštine rasporedili i pakirali u pakete, zatim odnijeli u Centar za pomoć i njegu Sv. Ante u Benkovcu gdje su dalje njihovi djelatnici podijelili potrebitim korisnicima. Bila je to prilika za rad, dobro djelo i radost u timskom druženju… veliko HVALA svim koji su sudjelovali na bilo koji način u našim volonterskim aktivnostima i na jedan dan donijeli osmjeh ljudima koji nas trebaju te  svih nas koji smo sudjelovali, napominju iz Udruge.

Cilj projekta je mapirati poslovne procese i razviti nove digitalne alate za organizaciju volonterskih aktivnosti te razviti i provesti niz edukacijskih programa koji bi podržalo transformaciju OCD-ova kao modernih digitalnih organizacija.

Projekt Digitalna volonterska zajednica financira se bespovratnim sredstvima u ukupnom iznosu od 61.403,94 €, od čega je sufinancirano 85% iz ESF-a, a 15% iz državnog proračuna kroz poziv „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...