Volonterski centar Zadar obilježit će Svjetski dan socijalnog rada okruglim stolom o radu s ukrajinskim izbjeglicama

Udruga socijalnih radnika Zadar, posebice njen program Volonterski centar Zadar, aktivno radi s izbjeglicama iz Ukrajine gotovo od samog početka njihovog pristizanja u naš grad i županiju nakon izbijanja rata u Ukrajini.

Pritom smo organizirali brojne aktivnosti pružanja pomoći i podrške izbjeglicama, među ostalim: WhatsApp grupu u kojoj se pružaju informacije vezano uz prava izbjeglica i svakodnevni život, tjednu grupu podrške, kontinuirani tečaj hrvatskog i engleskog jezika za odrasle, ljetni tečaj hrvatskog jezika za djecu, obilazak grada i posjete zadarskim muzejima, kreativne aktivnosti za djecu i odrasle, online savjetovanje Hrvatskog pravnog centra, Ukrajinsko-hrvatsku glazbenu večer itd.

Navedene aktivnosti dio su projekta „Izgradnja društva dobrodošlice“ koji Udruga „MI“ – Split provodi uz financijsku podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice, Predstavništvo u Hrvatskoj, s ciljem unaprjeđenja uvjeta za kvalitetnu integraciju izbjeglica i stvaranje realističnih stavova u našem javnom prostoru s fokusom na gradove Split, Zadar i Pulu – potencijalne sredine za prihvat i integraciju.

“Poštivanje različitosti kroz zajedničko društveno djelovanje“ tema je ovogodišnjeg Svjetskog
dana socijalnog rada koji se obilježava 21. ožujka. Tim povodom Udruga socijalnih radnika Zadar –
Volonterski centar Zadar organizira okrugli stol na temu rada s osobama iz Ukrajine, kao i izazova i benefita njihove integracije u hrvatsko društvo te posebice našu lokalnu zajednicu.

Skup će se održati 22. ožujka 2023. u Multimedijalnoj dvorani Kneževe palače od 12 do 14 sati. Na skup su pozvani predstavnici Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Područnog ureda Zadar, Službe civilne zaštite Zadar MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Zadar, Gradskog društva Crvenog križa Zadar, Caritasa Zadarske nadbiskupije, Srednjoškolskog đačkog doma Zadar, zadarskih osnovnih i srednjih škola i dječjih vrtića, kao i same izbjeglice iz Ukrajine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...