Woltovi dostavljači: Ministar nam je otkrio da vlada radi aplikaciju za platforme

Nakon današnjeg sastanka dostavljača Wolta s ministrom rada Marinom Piletićem na Markovom trgu, rečeno je da vlada radi svoju aplikaciju koja će pratiti narudžbe na digitalnim platformama.

Podsjetimo, ovo je bio treći prosvjed dostavljača Wolta koji zahtijevaju veća radnička prava te žele raditi za Wolt preko obrta. Kao problem navode agregatore, odnosne tvrtke posrednike zbog kojih manje zarađuju. Kažu da Wolt ne želi primati dostavljače s obrtom, nego im je sada samo moguće raditi preko agregatora.

Nakon okupljanja na Trgu bana Jelačića u 11 sati, predstavnici dostavljača sastali su se s ministrom Piletićem, prenosi Index.

Poslije sastanka predstavnici dostavljača dali su izjavu te rekli da vlada radi na aplikaciji koja će pratiti dostave preko digitalnih platformi.

– Loše je što su i dalje rekli da će oni nama predstaviti što oni rade. Oni će nama predstaviti nekakvu aplikaciju u kojoj će svaka transakcija biti registrirana i pratit će se tijek novca, rekao je predstavnik dostavljača.

– Vlada sad radi svoju aplikaciju koja će pratiti svaku narudžbu koja ide preko Wolta, Glova, Bolta, i ostalih digitalnih platformi. Loše je što će aplikacija uključiti agregatore. Mi smo protiv agregatora, rekli su Woltovci.

Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković rekao je da bi vladina aplikacija od 1.1. trebala pratiti sve transakcije svih digitalnih platformi od trenutka kada dođe narudžba do trenutka kada se izvrši isporuka, uključujući i naplatu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...