ZA ZELENU MASLENICU Započela sadnja stabala na plaži Male Vrulje kao dio projekta “Hrvatska prirodno tvoja” – “Croatia naturally yours”

Turistička zajednica Općine Jasenice započela je provedbu projekta poticanja razvoja održivog razvoja turizma “Hrvatska prirodno tvoja” – “Croatia naturally yours”, koji se provodi u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta i Hrvatskom turističkom zajednicom.

Danas je na plaži Male Vrulje u Maslenici počela sadnja sadnica stabala odobrenih od strane Šumarskog fakulteta vrste Pinus pinea L. – pinija. Sadnju je obavio komunalni odjel Općine Jasenice. Podatci o posađenim sadnicama biti će vidljivi u aplikaciji za praćenje sadnje MapMy Tree, Europske agencije za okoliš (European Environment Agency).

Vrlo je važno Općinu Jasenice pozicionirati kao inovativnu i održivu turističku destinaciju, koja odgovorno postupa s vlastitim resursima. S tim ciljem Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica inicirali su projekt dodatne sadnje drveća, kojim će se doprinijeti kompenziranju emisija CO2 iz vozila turista. Razvijena ekološka svijest važna je za budućnost hrvatskog turizma. Akcija sadnje stabala je mali dio onoga što se može učiniti za prirodu koja nas okružuje. Zadatak svih nas je da očuvamo i dodatno učvrstimo poziciju Hrvatske koja je prepoznata kao destinacija izuzetno lijepog krajolika i očuvane prirode.

Turistička zajednica Općine Jasenice s ovim projektom doprinosi ispunjenju jednog od četiri strateška cilja ”Strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine”,  i to turizam uz očuvan okoliš, prostor i klimu.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...