Zadar se i ove godine priključuje akciji Sat za planet Zemlju: U 20:30 isključenje rasvjete na Forumu

Grad Zadar  i ove se godine priključuje akciji “Sat za planet Zemlju”. WWF – svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode ove godine organizira 1️6. Sat za planet Zemlju. Tim povodom u Zadru će se u 20:30 sati na jedan sat isključiti rasvjeta na Forumu.

Akcija je pokrenuta u Australiji 2007. godine, kada je više od dva milijuna kućanstava sudjelovalo u “Satu za planet Zemlju”, da bi se idućih godina pridružili i brojni gradovi u svijetu. Inicijativa podrazumijeva da kućanstva i tvrtke, građani u svim gradovima svijeta, 25. ožujka u 20:30 sati isključe svjetla na jedan sat s ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima diljem svijeta. Upisana je i u Guinessovu knjigu rekorda 2010. godine kao najveći volonterski ekološki pokret. Prošle je godine u Satu za planet Zemlju sudjelovalo 1️87 država i milijuni građana diljem svijeta.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...