Zadar u Skoplju traži iskupljenje nakon poraza od Igokee m:tel

Košarkaši Zadra danas putuju u Makedoniju, gdje ih sutra, u utakmici 24. kola AdmiralBet ABA lige, čeka utakmica protiv MZT Skopje Aerodroma. Domaćine još samo teorija, odnosno pobjede u barem tri od četiri utakmice do kraja, ostavlja u igri za ostankom u natjecanju i zato će protiv Zadrana, koji će im biti posljednja šansa za čudo, „gristi“ do kraja. I Zadru je ta utakmica važna, jer ga pobjeda i dalje drži u dobroj poziciji za plasman u četvrtfinale natjecanja, pa ćemo tradicionalno za ova dva protivnika gledati utakmicu visokih tenzija.

Makedonska momčad u ovo je vrijeme godine često bila veliki suparnik Zadra, a najdramatičnije je bilo 2019., kada su Zadrani u doigravanju za ostanak u ABA ligi izgubili prvu domaću utakmicu, a zatim dugo gubili u uzvratu, sve dok nisu nekako uspjeli iščupati pobjedu, vratiti se na svoj parket i izboriti ostanak.

Zadar i MZT vežu i dva igrača u ovogodišnjoj zadarskoj postavi – Juan Davis, koji je za Makedonce igrao prošle godine u 2. ABA ligi, te Adem Mekić, koji je „dijete MZT-a“: u klubu je proveo ukupno sedam godina, od čega i posljednje tri sezone, do odlaska u siječnju. U prvom dijelu igrao je i protiv Zadra, ali ga je teško tko zapamtio jer je u 13 minuta na parketu postigao samo 2 poena. Zadar u ovoj utakmici na njega neće moći računati jer je došao prekasno da bi bio registriran za AdmiralBet ABA ligu, kao ni na Arijana Lakića, koji će utakmicu propustiti zbog zdravstvenih problema. Mekić ipak najbolje zna što njegove suigrače čeka na gostovanju.

 – MZT je moja momčad, tamo sam odrastao, poštujem i volim taj klub, žao mi je što ne mogu igrati pred domaćom publikom. Ja i Davis smo dali neke informacije suigračima, no to nek ostane u svlačionici. Bit će to susret dvije fenomenalne momčadi, neka pobijedi bolji, kaže Mekić.

Onaj tko će treneru zato biti na raspolaganju je Dario Drežnjak. Ovaj Mostarac u posljednje vrijeme svojevrsni je joker kojeg trener ostavi na klupi kako bi svojim ulaskom unio energiju kada zatreba. I često u tome uspijeva.

– MZT se bori za opstanak pa nas očekuje teška utakmica. Napravili su izmjene u rosteru, utakmica ima puno veći značaj nego prošla, pa će biti i sasvim drugačija. Budući da nemamo puno vremena za pripremu, pokušat ćemo nastaviti dobar ritam iz zadnjih dviju utakmica, kaže Drežnjak.

Danijel Jusup pred put je odradio kraći trening, a taktika će ovisiti i o brojčanom stanju.

– Dosta smo pokvarili izglede za play off porazom protiv Igokee, bit će nam puno teže igrati nego da smo tu utakmicu dobili, pogotovo zbog kadrovskih problema. Napravit ćemo sve što možemo da budemo najbolji u tom trenutku, a dokle ćemo dogurati vidjet ćemo, kaže Jusup.

Utakmica se igra sutra (petak) u 20 sati, uz prijenos na Areni Sport 1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...