Zadarske Gestice sutra nastupaju na festivalu Plesokaz u Požegi, a pripremaju i novu predstavu

Plesna udruga Gesta već 13 godina putuje na veliku međunarodnu plesnu manifestaciju, festival
Plesokaz u organizaciji plesne radionice Ilijane Lončar iz Požege. Svake godine prvi vikend u ožujku rezerviran je za međunarodno plesno sjedište na kojem se okupljaju plesni umjetnici. Ove godine u Gradskom kazalištu Požega nastupit će preko 500 plesača, plesnih pedagoga i udruga iz Češke, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

Prošlo je više od dva desetljeća od kada je mali festival prerastao u veliki plesni festival, sa
međunarodnim karakterom. Svaka večer je tematski određena, pa ljubitelji plesnog pokreta u petak 03.ožujka, s početkom u 19h očekuju večer umjetničkih i plesnih škola, sutra dan 04.03, večer suvremenog plesa i baleta i 05.03. večer je shoe, jazz, hip hop i step plesa.

Gestice će nastupiti sutra 04.03. sa svojom koreografijom Paukova mreža iz posljednje plesne
produkcije. Na festivalu promoviramo svoj rad u Gesti, ali i promoviramo naš grad. Plesokaz nema natjecateljski karakter, to je prije svega prekrasno druženje kolega i plesača, edukacija na seminaru bez ikakvog stresa. Plesači često kažu najdraži vikend u godini, a to mogu potvrditi i Gestice…

Uz razna putovanja Gesta nam priprema i novu dramsko- plesnu produkciju pod nazivom KO?autor! koju će premijerno izvesti u Hnk-a Zadar 05.06.2023 godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...