Zadarski HSP o muškarcima koji su molili ispred katedrale svete Stošije: “Zar nam je to najveći problem u gradu?”

Jučer su na glavnom zagrebačkom trgu muškarci opet klečali i molili za predbračnu čistoću, čednost u odijevanju žena, prestanak pobačaja i ostale, kako ih sami nazivaju, tradicionalne katoličke vrijednosti. Trend moljenja krunice na trgovima proširio se iz Zagreba pa je jučer stigao i u Zadar.

Naime, jučer ujutro se nekolicina muškaraca okupila ispred katedrale svete Stošije moleći krunicu ispred slike Bogorodice. Kao i njihovi istomišljenici u Zagrebu i Splitu, i u Zadru su molili za predbračnu čistoću, prestanak pobačaja te da muškarac bude autoritet obitelji. I dok se dio političkih aktera i  hrvatskih građana zgraža nad moliteljima, dio ih smatra ridikulima, zadarski HSP smatra da molitelji nisu problem. Da je tome tako, jasno su dali do znanja u priopćenju koje vam donosimo u  cijelosti.

“Aktualna tema građana danas je manji broj katolika koji su se okupili moleći ispred crkve sv. Stošije.

Iako je taj događaj uznemirio mnoge naše sugrađane nameće se pitanje jesu li najveći problem našeg grada molitelji? Zar skupina muškaraca koji javno mole pred crkvom može biti najveći problem građana pored blokiranog gradskog proračuna i svih nedaća neposredno ili posredno vezanih uz isti, pored velikog broja privatnika koji masovno zapošljavaju jeftinu radnu snagu, činjenice da je u gradu u prva dva mjeseca 2023. godine izdano preko 10.000 dozvola za radnike iz
Srbije, Bangladeša, Nepala, Indije, Filipina, Pakistana i Ukrajine?

U gradu u čijoj TZ nema novca za maškare pa djecu vodimo po obližnjim selima da dožive čari “poklada” dok istovremeno ima 100 000 € za festival toliko bitan da nitko ne zna kako mu je ime. U gradu u kojem umire KK Zadar dok se pojedini političari igraju s klubom i imenuju direktore bez provedbe javnog natječaja pa ih potom isti ti ljudi smjenjuju iako su ih doveli kao “transparentnu promjenu”.

U gradu u kojem putuješ sat vremena od periferije do Borika dok periferijska naselja maštaju o igralištima.

Dok pojedini gradski vijećnici daju nezakonite amandmane tako blokirajući naš grad uz opravdanje da ih nitko nije educirao, dok se šire priče o AIDS-u po državnim institucijama, dok sude suci koji kradu po dućanima, zar uistinu najveći problem može biti mala grupa muškaraca koja se moli Bogu na javnom mjestu?”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...