Zadrani u zmajevom gnijezdu

U 20. kolu 3. NL Jug Zadar u subotu (15 sati) gostuje u Makarskoj na jednom od najzahtjevnijih trećeligaških terena.

Odmorili su se igrači s najviše prvenstvenih minuta u nogama, protiv Posedarja su debitirali golobradi mladići iz juniorskog inkubatora poput Davida Filipovića, dok su svoje minute dobili još Toni Baričević, Mateo Bačić i Toni-Grga Šoša. Na travnjak se vratio lijevi bočni Matteo Pranić, zadnja loža popustila je neretvanskom golgeteru Ivanu Bubalu, pa je odigrao posljednjih desetak minuta, a Ivan Čurjurić odradio je utakmicu nakon suspenzije zbog izravnog crvenog kartona. Jedan od onih koji je te srijede punio akumulatore je Domagoj Muić, energični i čvrsti veznjak čije će iskustvo biti dodatni impuls Zadranima uoči subotnjeg gostovanja u Makarskoj kod Zmaja. Muić je načeo Makarane na Stanovima u jesenskoj polusezoni te s Bubalom i Čurjurićem tada trasirao put prema pobjedi još na poluvremenu (3:0), ali su Elzio Lohan Alves Lucio i Nikola Čupić s 2 zgoditka u drugom dijelu zakomplicirali situaciju na travnjaku.

– Imali smo tu utakmicu pod kontrolom i bili izrazito dominantni u prvom dijelu, ali smo popustili u drugom dijelu utakmice. Glupo smo se doveli u situaciju da paničarimo zadnjih desetak minuta, no ipak smo zasluženo pobijedili – prisjeća se Muić kako su Zmajevi nakon tri pretrpljena komada i dalje rigali vatru. Bit će Zmaj težak domaćin poput većine južnjačkih trećeligaša, pa će ogled u 20. kolu 3 NL Jug ponuditi posve drugu priču od one na Stanovima. Zadrani idu – u zmajevo gnijezdo.

– Očekujem tešku i drukčiju utakmicu, to je sigurno. Idemo u goste protivniku koji nije baš lagan, kao što ni teren u Makarskoj nije idealan. No mi nemamo pravo na izgovor, znamo naše ambicije i ciljeve – kaže Muić. Mišljenje zadarskog veznjaka podudara se sa stavom zadarskog trenera Blatnjaka. Zadar u svakoj utakmici traži puni plijen, bez obzira stoje li s druge strane igrališta čvrsti kamenovi, uskoci, virovite vodice i baške vode, odnosno crveni zmajevi čija klupska boja i grbavi travnjak otkrivaju najtvrđi, radnički i šljakerski karakter momčadi iz Makarske.

– Pred nama je teška utakmica. Teren je zaista jako težak, uvijek puše jak vjetar, pa neće biti neke igre. Očekuje nas borba, međutim mi ćemo se dobro pripremiti za utakmicu – govori Blatnjak. Iako je Zmaj izgubio posljednje tri utakmice – ispao iz županijskog kupa, u prošlom kolu izgubio u Kaštelima od GOŠK-a (0:2) te tjedan dana ranije na svom travnjaku od vodeće Zagore (1:2) – nije loše otvorio proljetnu polusezonu. Makarani su remizirali s dubrovačkim GOŠK-om (2:2) i potom iznenađujuće pobijedili u Vodicama (2:1), pa se s 23 boda drže na više nego pristojnoj udaljenosti od najslabijih ligaša – Kamena s 14 bodova i Uranije s dva boda manje.

– Dobra je to momčad, posebno su dobri kad igraju kući. Ne smijemo ih podcijeniti, jer na to nemamo pravo. Pobijedit će onaj tko se bolje snađe u uvjetima na igralištu, koji nisu nimalo laki – zaključuje Blatnjak. Zadar je kompletan, dok će Zmaju zbog tri žuta kartona nedostajati Josip Miloš. Utakmica se igra u subotu 18. ožujka na igralištu SCM-a u Makarskoj s početkom u 15 sati.

NAJBOLJI VRATARI: BLAŽEVIĆ, LUKAČ, PA MATASOVIĆ

Zadarski vratar Luka Matasović u četiri proljetne prvenstvene utakmice samo je u Posedarju vadio loptu iz mreže, i to dva puta u porazu 1:2, dok je protiv Neretvanca u Opuzenu (0:0), Splita (5:0) i Junaka (3:0) na Stanovima sačuvao svoju mrežu djevičanski čistom. Od Matasovića je bolji jedino vratar Neretvanca Nikola Blažević koji još nije primio pogodak, ali ga je jednom mijenjao Marijo Batinović, te Domagoj Lukač iz unešićke Zagore s jednim primljenim zgoditkom u 4 utakmice. Lukač je kapitulirao u Makarskoj.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...